Sport

Jaimy Koel wint eerste prijs bij KNKB wedstrijd

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Na lange jaren stond er weer een pupil van kaatsvereniging Eendracht in de finale van de Pupillen jongens A klasse KNKB partij, namelijk Jaimy Koel. Samen met zijn maatje Brent Timmerman uit Dronrijp wisten zij op de stand 5-3 en 6-4 de overwinning te behalen. De kaatswedstrijden vonden zondag plaats op het Eendrachtkaatsterrein.

Er werd in twee klassen gespeeld: Jongens A-klasse en Jongens B-klasse met ook een verliezersronde. Om 10.00 uur gaf voorzitter Jan Nieuwenburg het sein om met de B’s te beginnen. Zij konden allemaal los in de negen perken. De A’s volgden na deze eerste omloop om 11.00 uur.

Het was perfect kaatsweer en gelukkig niet zo warm als een dag eerder. Scheidsrechter Age Tichelaar had zich in ieder geval tegen de brandende zon extra bewapend. Zonnebrandolie factor 75 en een pet die bijna zijn hele gelaat verborg. Verder een tank met 48 liter water in zijn directe nabijheid. Gelukkig was deze de dag van te voren gevuld. Maar goed ook want tot ieders schrik kwam er zondagmorgen geen drup water uit de kraan. Dit tot ontzetting van voorzitter Jan Nieuwenburg, die een heerlijke pan met soep voor de verkoop wilde maken. “Dan haalst maar wat water uut de Ried”, liet zijn rechterhand in de kantine Henk Bleeker met een grijns weten. Gelukkig was het leed om ’n uur of twaalf geleden.

Bij de B-kaatsers stonden maar liefst negentien parturen (van twee) op de lijst en bij de A-kaatsers vier parturen (van twee). Er waren verschillende indrukwekkende en spannende partijen te volgen. Tjibbina Postma was scheidsrechter in de B-klasse en Age Tichelaar bij de A-klasse. Hulde voor deze mensen die vanaf 10.00 uur constant in de brandende zon hebben gestaan. Dat geldt uiteraard ook voor de andere bestuursleden en vrijwilligers van Eendracht.

Er werd soms fel, maar sportief gekaatst en er schuilt veel talent onder deze jeugd. Ook kaatsvereniging Eendracht doet er alles aan om de jeugd voor kaatsen te interesseren. Dat zal zeker in de nabije toekomst zijn vruchten afwerpen, zodat Harlingen weer meetelt in de kaatswereld. Deze dag stonden er vier jongens op de lijst, waarvan één dus de krans won.
Jaimy Koel wist de eerste omloop te winnen van Thom Posthumus en de tweede omloop van Koos Jorna. De derde omloop was het meest spannend en eindigde nog net in een overwinning met 5-5 en 6-0. Via een staand nummer werd de finale bereikt en ook daarin kaatsten Jaimy en zijn maatje Brent Timmerman goed. Met 5-3 en 6-4 werd uiteindelijk de krans binnen gehaald.

De uitslagen:
Uitslag jongens A-Klasse:
1. Jelmer Foppe Drijfhout (Poppenwier) en Stijn Vincken (Spannum)
2. Sjouke Beimers (Beetgumermolen) en Jan Bandstra (Oosternijkerk)

Uitslag winnaarsronde jongens B-Klasse:
1. Brent Timmerman (Dronrijp) en Jaimy Koel (Harlingen)
2. Marten Daaf Alkemade (Witmarsum) en Nick Visser (Witmarsum)
3. Harmen Zuidema (Minnertsga) en Rinnert Tolsma (Arum)

Uitslag verliezersronde:
1. Iwan Hiddinga (St. Annaparochie) en Wiebe van Wier (Peins)
2. Nick van der Wal (Sexbierum) en Tjitte Reitsma (Baard)
3. Jurre Reitsma (Exmorra) en Jari van der Meulen (Makkum)

De prijzen werden door voorzitter Jan Nieuwenburg en wedstrijdsecretaris Simon de Groot uitgereikt. Dank aan allen die deze kaatswedstrijd weer mogelijk hebben gemaakt.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda