Sport

Hosanna vijfde in Aaalsmeer

Door Jeroen Pietersma
AALSMEER - De derde CGN-contest van dit jaar is afgelopen zaterdag in Aalsmeer gehouden. In de AA Class legden de color guards van Hosanna met hun show ?Be You? beslag op de vijfde plaats. Er namen in totaal 44 color guard-groepen en tien muziekbands aan de wedstrijden deel.

Het was zaterdag in de top vijf van de AA Class zoals verwacht ontzettend spannend. De groepen deden nauwelijks voor elkaar onder. De groep Serendipity uit Zoetermeer, die dit seizoen voor het eerst meedoet in deze klasse, zette de beste show op de vloer en kreeg 63,16 punten van de vijfkoppige jury. Vlak daaronder zat de groep ACF Silky uit het Duitse Pattensen. Deze groep scoorde 61,87 punten. ?Deze strijd om de derde plaats tussen de beide teams uit Sneek was net zoals twee weken geleden weer een echte thriller. En opnieuw won de groep van Advendo met 60,86 punten het met een fractie verschil van stadgenoot Impact AA. Zij kregen 60,80 punten van de jury.? Op grond van deze uitstekende hoge scores promoveerden alle vier groepen per direct naar een hogere klasse.

?De color guards van Hosanna waren na afloop van het optreden meer tevreden over de uitvoering van hun show dan bij de vorige wedstrijd en dat bleek ook uit de score van de jury. De dames behaalden een puntentotaal van 58,31. De andere zes deelnemers bleven op ruime afstand van de Harlingers. Dat waren de groepen uit Haarlem, Bolsward, Hazebrouck (Frankrijk), Baisieux (Frankrijk) en Harderwijk. De volgende contest voor Hosanna is op 15 maart in Drachten. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda