Sport

HMHC weekoverzicht

Door Jeroen Pietersma
Doordat er in het clubhuis van de HMHC asbest is geconstateerd, kon er ook het afgelopen weekend geen gebruik worden gemaakt van kantine en kleedkamers. Alle keepersspullen en dergeljke liggen in het clubhuis en dat werd door de gemeente voor de schoonmaak hermetisch afgesloten.

De buren, vv Harlingen, waren zo vriendelijk de kleedkamers ter beschikking te stellen. Van bevriende clubs, met name Steenwijk en Leeuwarden werd het nodige materiaal geleend. Zodoende kon er toch een bijna compleet programma worden afgewerkt.

Veteranen verspelen dure punten
De veteranen speelden thuis tegen het niet zo hoog geklasseerde Stadskanaal. En of het nou aan de extra vroege aanvangstijd en het uur eerder vanwege de zomertijd kwam; de heren waren maar moeilijk vooruit te branden. Er was wel een veldoverwicht maar doelpunten vielen er niet. Door de 0-0 en de twee verloren punten loopt het team averij op in de jacht naar de titel. Komende zondag wederom thuis en nu gewoon om 11.00 is er kans op revanche.

Jongens D1 winnen ruim
De Jongens D1 speelden tegen de nummer laatste HVA uit Assen. Er was maar één ploeg die aanviel en dat was Harlingen. Alhowel het begin stroef verliep werd er uiteindelijk toch met 7-0 gewonnen. Jolt Borsch (2),Vincent Steevensz (2), Andries Nieuwland en Mats Veenstra waren de doelpuntenmakers.

Meisjes E6-2 scoort er flink op los
En weer werden we verwend met een zonnige dag voor de wedstrijd tegen Steenwijk. Het clubhuis was nog gesloten, maar door een geweldige improvisatie van de vrijwilligers kon de HMHC weer spelen. En de meiden hadden er zin in.
Ze mochten Maaike van E61 verwelkomen in het team en daar zijn ze maar wat blij mee geweest! De doelpunten vlogen Steenwijk om de oren. Steenwijk probeerde met alle macht doelpunten te scoren, maar daar stond Magali en daar kwam haast niemand langs. Ook Arwen op doel heeft geholpen, ze deed het heel prima. Alle andere dames, Maaike, Renee, Wies en Danique hebben gescoord. Veel gescoord, maar liefst 13 doelpunten in totaal. Steenwijk moest het met 2 doelpunten doen.

Meisjes E8-2 strijdend naar 2-2
Zaterdagochtend vroeg vertrokken de meiden van E8-2 richting Roden. De meiden leken wat ‘overvallen’ door de snelheid waarmee Roden uit de startblokken kwam, want al na zes minuten stonden de meiden van Harlingen met 2-0 achter. Daarna wisten ze zich te herpakken en waren er kort achter elkaar twee strafcorners. Helaas leidde dit niet tot doelpunten.
Na twintig minuten kwam er een mooie voorzet van Roos richting Merthe en zij wist de bal goed door te spelen aan Tess, die tot scoren kwam. De ruststand was dan ook 2-1. Vol goede moed gingen de meiden beginnen aan de tweede helft. Een paar keer was het razendspannend voor de goal van Harlingen, maar door een goede samenwerking binnen de verdediging van Guusje, Jasmijn, Noa, Senna en keeper Meike wisten ze te voorkomen dat Roden verder uit kon lopen.
Even later gaf Inge een mooie voorzet aan Tess; helaas wist zij niet te scoren. Bij de volgende kans kwam Inge van achteruit naar voren en wist ze de bal in de goal van Roden te schieten. In de slotfase waren er nog wel een paar spannende momenten voor de beide partijen, maar tot scoren kwam het niet. Met een eindstand van 2-2 vertrokken de meiden richting Harlingen.

Uitslagen afgelopen weekend
Veteranen- HCSO 0-0
Jongens A – Groningen 2-7
Jongens B – Daring 2-4
Jongens D – HVA 7-0
Meisjes B- Sneek 1-3
Meisjes C1 – Leeuwarden 0-13
Meisjes C2 – Winschoten 1-5
Meisjes D - Emmen 4-1
F1 jeugd – Leeuwarden 3-5
F2 jeugd – Leeuwarden 4-4
F3 jeugd – Leeuwarden 0-8
MD8-1 – Coevorden 1-2
ME8-2 – Roden 2-2
Mix8E-1 – Graspiepers 2-2
MixE6-1 – Lemmer 3-2
ME6-2 – Steenwijk 13-2
ME6-3 – Lemmer 9-1

Programma thuiswedstrijden
Zondag, 11.00 uur Veteranen heren - Eelde
Zaterdag, 9.00 uur ME6-3 – Quick Stick
Zaterdag, 9.15 uur F2 jeugd – Graspiepers
Zaterdag, 9.15 uur ME8-2 GHBS
Zaterdag, 10.15 uur MD8- Hondsrug
Zaterdag, 11.30 uur MC1- Hondsrug
Zaterdag, 13.15 uur MB1- Eelde
Zaterdag, 15.00 uur JB1 – Eelde
Zaterdag 16.45 uur JA1 - Sneek

|Doorsturen

Buienradar



Agenda