Sport

HMHC ontworstelt zich aan voetbal-problematiek

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Ze hebben slechts twee kleedkamers en ??n veld, voor meer dan 250 leden. En de staat van het hockeyveld is zo slecht, dat er in het afgelopen seizoen al drie keer een speler per ambulance is afgevoerd. De Harlinger Mixed Hockeyclub wil dan ook niet langer wachten op de beloofde nieuwe velden en uitbreiding van de kleedruimte. En dus kwam de HMHC afgelopen woensdag weer naar het stadhuis.

Uitbreiding van de kleedruimte, een nieuwe toplaag voor het versleten veld plus een tweede, hagelnieuw kunstgrasveld zijn in juni van het vorig jaar al toegezegd. En als vv Harlingen en Robur samen verder gaan aan de Vierkantsdijk, kan de HMHC beginne met de uitbreiding op het Balkland. In de ‘Visie sportvelden voetbal en hockey’ stelt de gemeente dat die fusie een voorwaarde is voor uitvoering van de hockeyplannen.

En daar zit ’m het probleem. Want die fusie is nog niet rond. En hoewel het er sterk op lijkt dat die fusie er komt, is dat nog niet zeker. Robur en vv Harlingen willen het fusievraagstuk eerst aan de leden voorleggen, in de komende ledenvergadering. De beide voetbalclubs hebben daarom de gemeente gevraagd de ‘Visie sportvelden voetbal en hockey’ op een later tijdstip te behandelen. Maar dat betekent dus ook uitstel van de hockeyplannen.

De raadszaal was woensdag te klein en dus zat een flink deel van de HMHC-delegatie in de trouwzaal. “Wij willen niet afhankelijk zijn van de situatie bij andere verenigingen”, zei HMHC-voorzitter Alex Nieuwland. “Dat is hun eigen probleem en we moeten dat los van elkaar zien. We kunnen niet nog een seizoen wachten.” Uit de trouwzaal klonk gejuich na het betoog van Nieuwland.

“Het is erg dat het doorschuift”, zei wethouder Maria le Roy. Ze merkte op dat er inmiddels driekwart jaar verstreken is en dat de voetbalclubs al verder hadden kunnen zijn. Applaus uit de trouwzaal. Le Roy stelde voor dan maar delen uit het sportvelden-plan uit te voeren. De HMHC krijgt zo snel mogelijk een nieuwe toplaag op het huidige veld en meer kleedruimten. Dit betekent ook dat bij Zeerobben het werk kan beginnen aan diverse projecten: een nieuw kunstgrasveld, meer kleedruimten en een nieuwe toplaag voor een oud veld. Alleen een extra hockeyveld en aanpak van het sportcomplex aan de Vierkantsdijk schuiven op.

“Ik snap de haast wel”, zei Wiebe van Dijk (PvdA). “Maar moeten we niet wachten op de ledenvergaderingen van de voetbalclubs. Als de leden zeggen ‘we willen geen fusie’, wat dan?” Die vraag bleef onbeantwoord, en op woensdag 22 januari praat de gemeenteraad verder over de sportplannen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda