Sport

HMHC Meisjes F1 Nog steeds ongeslagen

Door Jeroen Pietersma
De meisjes van HMHC F1 speelden afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen Leeuwarden Meisjes F3. Het merendeel van de meisjes speelt dit jaar hun tweede competitieseizoen en dat is terug te zien in hun spel. Na de warming-up onder enthousiaste leiding van de actieve coaches Regina en Abe, werd het team in twee teams verdeeld om te beginnen aan hun wedstrijden.

Team 1 werd bezet door Marieke, Mirthe, Luna en Sanna,. Zij speelden twee geweldige wedstrijden. Er werd goed overgespeeld wat al snel resulteerde in een 0 -1 voorsprong. Door sterk verdedigend werk van Sanna, kon Luna zich vrij lopen en de 0-2 intikken. Mirthe maakte de 0-3. Nu de meisjes met 3 punten voorstonden, moest er met een handicap gespeeld worden. Dit betekent dat er strenger gefloten wordt en er twee keer over gespeeld moet worden alvorens er gescoord mag worden. Dit was nog niet vaak voorgekomen en daar moesten de meisjes dan ook even aan wennen. De meisjes van Leeuwarden grepen hun kans en scoorden hun eerste tegendoelpunt, 1-3. Uiteraard liet de HMHC F1 zich niet kisten en door goed samen te werken en een sterke verdediging van Luna kon er gescoord worden door Marieke, 1-4. De tegenstander werd nog één keer gevaarlijk en scoorde de 2-4. Coach Regina geeft het team nog wat aanwijzingen en dat hielp, want al snel scoorde Marieke uit een voorzet van Sanna en het overtikken met Mirthe de 2-5. Niet veel later scoorden de meisjes nog een keer en ze wonnen hun eerste wedstrijd met 2-6. Na de rust werd er door dit team met 6-1 gewonnen.

Team 2 werd bezet door Mathilde, Sterre, Nena, Emma en Eline. Zij wonnen hun eerste wedstrijd met 0-4. Ook in hun tweede wedstrijd werd er supergoed samengewerkt waardoor Sterre zich prachtig vrij kon lopen en de 0-1 kon scoren. Emma veroverde niet veel later de bal op subtiele wijze van de tegenpartij, ze speelde de bal naar Sterre die de bal strak overspeelde naar Nena, Nena zette voor op Sterre en Sterre tikte de 0-2 in. Nena werd gewisseld voor Eline die met sterk verdedigend werk voorkwam dat de tegenpartij scoorte. Mathilde, in het veld gekomen voor Sterre, veroverde de bal wederom en passte de bal scherp op Eline die de bal doorspeelde naar de vrijgelopen Emma en die scoorde de 0-3.
Ook nu moest er weer met handicap gespeeld worden. Coach Abe gaf de meisjes nog wat extra aanwijzingen, want met een handicap spelen en eerst overspelen alvorens er gescoord kan worden is best lastig. Er volgden diverse schoten op doel van Mathilde die telkens net naast gingen. Er werd weer gewisseld door coach Abe en in de laatste minuten speelden Sterre, Nena en Mathilde de bal rond over het veld en kon Nena de 0-4 intikken. De tegenstander werd aan het einde wat gevaarlijker maar sterk verdedigend werk van Emma en Eline, die er in kwamen voor Nena en Sterre, voorkwam dat de tegenpartij scoorde. Zo ging ook dit team met twee overwinningen op zak naar huis.
Er werd uiteindelijk met 3-20 gewonnen door de meisjes F1.
HMHC F1 begint meer en meer een team te worden. Ze hebben de stijgende lijn te pakken en zijn nog steeds ongeslagen.

Morgen spelen zij om 9.30 uur op het veld van de HMHC een thuiswedstrijd tegen HHC Quickstick MF1 uit Heerenveen. De meiden zetten natuurlijk in op winst want ze willen uiteraard ongeslagen blijven.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda