HMHC MC1 wint overtuigend van Westerkwartier

Na drie hockeyvrije weekenden pakten de meiden van MC1 de draad weer op met een uitwedstrijd in Zuidhorn tegen Westerkwartier. Dit team staat een aantal plaatsen lager dan HMHC en beide ploegen hadden nog niet eerder tegen elkaar gespeeld.

Vanaf de start begon Harlingen sterk, maar Westerkwartier gaf in de eerste helft goed partij. Toch was het al snel 0-1 en 0-2 door doelpunten van Rianne de Groot en Jenna Burkels. Op slag van rust maakte Jente Bijlsma handig 0-3. De meiden konden terugkijken op een prima eerste helft, waarbij keeper Blanca Hiemstra toch ook een paar keer moest redden.

Na de rust leek Westerkwartier nog even terug te komen, maar Harlingen bleek sterker, zowel qua hockey als qua conditie. De aanvallers Rianne de Groot, Jenna Burkels en Tineke Pars bleven scherp. Het middenveld met Lotte Swytink, Jente Bijlsma en Britt Seinen speelde sterk en bouwde snelle aanvallen op. De verdediging met Mette van Bruggen, Sarah Rushforth, Edine Outhuijse en Selma Meekers speelde ijzersterk en schakelde razendsnel over van verdedigen naar aanvallen.
Uiteindelijk werd het zelfs 0-8 door doelpunten van Rianne de Groot, Jenna Burkels (2x), Britt Seinen en Sarah Rushforth. En zelfs meer was mogelijk geweest. Al met al een zeer goede wedstrijd en een terechte overwinning.
Voor de zomer spelen de meiden nog twee thuiswedstrijden, waarmee een zeer verdiende tweede plek in competitie veilig gesteld kan worden.