HMHC MC1 strijdend ten onder tegen Groningen

De hockeycompetitie loopt naar het einde en de meiden van MC1 speelden hun op een na laatste wedstrijd. Ditmaal thuis tegen Groningen, een stevig team dat ook nog kans maakt op de tweede plek in de competitie.

Het eerste kwartier was duidelijk voor het Harlinger team. Er werd prima gespeeld en de tegenstander stond constant onder druk. Maar zoals dat vaker gaat, één counter van Groningen zorgde direct voor 0-1. De Harlinger meiden bleven echter aanvallen, waardoor Rianne voor 1-1 zorgde. Echter voor rust was het wederom Groningen dat via een spaarzame aanval 1-2 wist te scoren.

Na de rust gooide Harlingen alles op de aanval. De invalsters uit MD1 (Nynke en Jill) speelden goed mee en lieten zien dat ook in de volgende lichting veel hockeytalent aanwezig is. Nynke wist zelfs 2-2 te scoren. Ook de invalsters uit MC2 Ebony en Jasmijn speelden goed. Uit wederom een uitval wist Groningen 2-3 te scoren. Harlingen kreeg gedurende de gehele wedstrijd kansen genoeg, zelfs een strafbal werd gemist, maar wist uiteindelijk niet te scoren. Om met Johan Cruijff te spreken: je moet een doelpunt meer maken dan je tegenstander. Groningen deed dat uitstekend, Harlingen helaas niet. Aan de inzet, het enthousiasme, de conditie en de supporters heeft het zeker niet gelegen, dat was weer top!

Komende zaterdag spelen de meiden van MC1 niet, maar op 11 juni is de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen Westerkwartier moet het lukken om het seizoen met winst af te sluiten en de tweede plaats zeker te stellen.