HMHC MA1 ongeslagen kampioen

Het allereerste meisjes A1 team in de geschiedenis van de Harlinger hockeyclub werd na een prachtig seizoen gelijk al kampioen. Na een wat moeizame start in de voorcompetitie kwamen de meiden goed ?op stoom? in de hoofdcompetitie. Van de veertien gespeelde wedstrijden werden er uiteindelijk elf gewonnen en eindigde drie wedstrijden in een gelijkspel.

Afgelopen zaterdag moest de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de nummer twee Leeuwarden MA2 worden gespeeld. De Harlinger meiden waren sowieso al kampioen na winst in de voorgaande partij tegen Quickstick MA3. Echter, wat zou er nu mooier zijn dan ‘ongeslagen’ kampioen te worden? Coaches Rick van Bruggen en Wilfred v.d. Meer hielden een goede peptalk tegen de meiden en namen het wisselschema met hen door. Niets werd aan het toeval overgelaten want er moest immers tegen de nummer twee worden gespeeld.

Het werd uiteindelijk een prachtige wedstrijd met bij vlagen hockey van een zeer hoog niveau van zowel Harlingen als van Leeuwarden. In de eerste helft was het aanvoerster Lotte Scheenstra die zelf de eerste twee treffers voor haar rekening nam. Keepster Doris Baarsma kreeg het behoorlijk druk door een aantal strafcorners tegen maar deze werden op professionele wijze onder andere door haarzelf en lijnverdedigers Julia Koning en Manon v.d. Meer gekeerd. Inger van Bruggen zorgde voor het ingaan van de rust voor een 3-0 voorsprong. Na de rust was het wederom Inger die in goed samenspel met Bonne Meieraan de keeper van Leeuwarden op het verkeerde been wist te zetten en de 4-0 aantekende. Het was Manon v.d. Meer die uiteindelijk de vijfde treffer voor Harlingen wist te scoren. In het laatste kwartier kwam Leeuwarden nog wel terug met twee tegentreffers maar bleek niet opgewassen tegen de kracht en vastberadenheid van de Harlinger meiden.