HMHC MA1 ongeslagen de winter in

Het meisjes A1 team van de HMHC gaat als koploper in de 2e klasse competitie de winterstop in. Keepster Doris Baarsma heeft gedurende de afgelopen vijf wedstrijden het doel volledig ?schoon? weten te houden. Wel heeft de Harlinger ploeg twee punten laten liggen tegen HVA door een gelijkspel (0-0). Doordat het team van Leeuwarden de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen GHBS verloren heeft staat Harlingen nu met ??n punt verschil bovenaan in de competitie.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop moest Harlingen uitspelen tegen Quickstick MA4. In de eerste helft kwamen de meiden van Harlingen maar moeilijk op gang. Wel werd er goed druk op de verdediging van Heerenveen gezet maar een doelpunt bleef een tijdlang uit. Uiteindelijk was het Bo Nagel die in de twintigste minuut het eerste doelpunt voor Harlingen wist te scoren. Nog geen twee minuten daarna was het Inger van Bruggen die de 2-0 wist te maken door een goede assist van de mid-mid spelende Kim Kiewiet. In de 28ste minuut was het wederom Inger die via een mooie voorzet van Annemijn Fakkert voor de 3-0 wist te zorgen. Het Harlinger team was nu werkelijk ‘ontketend’ en fel op jacht naar nog meer treffers.

In de tweede helft werd de bal tijdens een strafcorner door Heerenveen met de voet op de doellijn tegengehouden. Dit resulteerde in een strafpush voor de Harlinger meiden die door Inger van Bruggen werd verzilverd. Dankzij een goede organisatie in het veld, met name in de voorhoede, door aanvoerster Lotte Scheenstra kon Annemijn Fakkert op briljante wijze de 5-0 op haar naam bijschrijven. Mede dankzij het complementaire samenspel van het gehele team werd dit uiteindelijk ook de eindstand.