HMHC Heren 1 krijgt geen grip op het spel van tegenstander

HARLINGEN - Zondag mocht Heren 1 van de Harlinger mixed hockeyclub hun eerste wedstrijd van het seizoen thuis spelen: de tegenstander was Roden. Door de wedstrijden van vorig seizoen tegen deze tegenstander wisten de Harlingers dat het een moeilijke tegenstander zou worden. Vooraf werd besproken om het eigen baltempo te maken, want het baltempo van Roden zou dusdanig hoog liggen, dat ze achter de feiten aan zouden kunnen lopen.

Na het beginsignaal zette Roden direct hoge druk, waardoor de Harlingers de bal moeilijk uit konden verdedigen. De bal was constant op de Harlinger helft en Roden was hierdoor een paar keer dicht bij de openingstreffer. Echter wisten de Harlingers dit keer op keer te voorkomen en gingen de meeste ballen over de achterlijn. Na 11 minuten was het verzet gebroken en viel toch het eerste doelpunt voor Roden. Door een fout in de verdediging, wist Roden de eerste strafcorner van de wedstrijd te forceren. Deze kans werd direct benut en de bal ging laag het doel in. Vervolgens kwamen de Harlingers terug in hun eigen spel. Er kwam meer controle over de bal en de thuisploeg kreeg ook meer ruimte van Roden. De ploeg uit Drenthe bleef meer hangen op hun eigen helft, waardoor Harlingen rustiger het spel konden opbouwen en ook kon aanvallen. Doordat de Harlingers meer gingen aanvallen, kwam er meer ruimte en wist Roden in de 20ste minuut door middel van een snelle counter door de verdediging heen te breken en scoorde opnieuw. Direct hierna speelde Roden weer hoge druk, waardoor het derde en vierde doelpunt snel achter elkaar volgden. Vlak voor rust wisten de Rodenaren nogmaals te scoren, wat resulteerde in een 0-5 ruststand.

Tijdens de rust werden de Harlingers nogmaals gewezen op de afspraak die voor de wedstrijd was gemaakt. Ze moesten minder balverlies lijden, waardoor ze zelf meer het initiatief in handen konden krijgen.
In het begin kregen de Harlingers door deze afspraak weer meer ruimte om op te bouwen. Alleen kort na het begin van de tweede helft was Roden opnieuw te sterk voor Harlingen en er ontstond weer een hele reeks met tegendoelpunten voor de thuisploeg. Na 46 minuten spelen stond de score al op 0-7 en de Harlingers konden haast geen weerstand meer bieden tegen de fitte tegenstander. Met maar één wissel op de bank, konden zij niet tegen het snelle en sterke spel van Roden op. Richting het eind van de wedstrijd nam de tegenstander gas terug en kwam er ook meer rust in het spel van de Harlingers. Toch gebeurde het dat er nog drie doelpunten vielen voor de Drenthen. De eindstand na 70 minuten was 0-10.