HMHC dames 1 speelt gelijk tegen Steenwijk

Afgelopen zondag speelden de Dames 1 van de Harlinger Mixed Hockey Club tegen Steenwijk, een geduchte tegenstander. Ze wisten wat hen te wachten stond en beide teams startten de wedstrijd met hoge druk.

Ondanks dat voorstopper Bente Jongejans samen met haar verdediging Steenwijk een aantal keer goed tegenhield, kreeg Steenwijk toch de mogelijkheid de 0-1 te scoren. Ook de 0-2 volgde snel. Een paar mooie loopacties van Hannamay Tjalsma, de 'Man of the Match', kregen de bal naar voren, maar helaas lukte het scoren bij Harlingen nog niet. Bij Steenwijk daarentegen wel en vlak voor de tweede helft werd het 0-3.

In de tweede helft ging Harlingen dan ook los. Na een paar goede onderscheppingen van Anna Posthumus kreeg topspits Jeanine Teuben de bal in handen en scoorde op bijzondere wijze de 1-3. Het leek Steenwijk minder makkelijk af te gaan en door een mooie loopactie en assist van Orren Smeding was het Michelle Klijn die de bal hard in het goal sloeg, 2-3. De achterhoede werd inmiddels versterkt door Joyce Heida, die na vier maanden eindelijk weer terug was. Na een aantal mooie ballen over de flanken van Monica Schaafsma, kwam Harlingen weer in de cirkel van Steenwijk, waar een strafcorner veroorzaakt werd. Met een harde bal in de hoek was het Sterre de Ruyter die scoorde uit de rebound, precies zoals afgesproken. De eindstand was een mooie 3-3.