Sport

Historische zege Kor Vrieswijk

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen dinsdag was er weer een boeiende en verrassende damavond voor de leden van damclub Excelsior. Zo boekte Kor Vrieswijk een historische zege, pakte Jan Sloot twee belangrijke punten in de A-groep?en deed Marco Bekema zeer goede zaken om de strijd om de koppositie van de B-groep. Hieronder weer de resultaten van de enerverende avond.

A-groep
E. van Keimpema-J. Sloot 0-2
Elle van Keimpema kon dinsdag geen potten breken tegen Jan Sloot. De Sneker boekte al vroeg
schijfwinst en kon niet veel later een damzet uitvoeren. Hierna had Jan weinig moeite de partij
in zijn voordeel te beslissen. Hiermee naderde hij koploper Dick Bekkema op drie punten en met
nog twee partijen te spelen, is voor Jan nog altijd zicht op de titel in de groep.
 
K. de Vries-K. Vrieswijk 0-2
De partijen tussen Koop de Vries en Kor Vrieswijk kenden in de geschiedenisboeken van Excelsior
tot dinsdag nog nooit een winnaar. Alle eerdere ontmoetingen eindigden in een remise. Een uitslag
waar Koop ook dit keer van overtuigd was, maar in het eindspel gaf Kor hem een meerslagkeuze die
beslissend bleek. Koop nam de verkeerde slag, waardoor Kor al glunderend de laatste schijven van Koop vakkundig vast kon schuiven en voor het eerst een tweepunter noteerde. De Franeker enigszins verbouwereerd achter latend. Hij nadert de koploper in de A-groep op slechts EEN punt en dus zal er nog volop strijd en spanning aanwezig zijn in de laatste speelrondes.
 
B-groep
M. Bekema-J. Huizenga 2-0
Marco Bekema deed in de B-groep zeer goede zaken door een overwinning te boeken op koploper Joop Huizenga. Beide begonnen voorzichtig aan de partij, maar Joop zette de deur op een kiertje. Hier kon Marco van profiteren, waarna de partij redelijk snel gespeeld was. Met nog twee rondes te gaan, kan Marco, na een slechte seizoensstart, de winst in de B-groep niet meer ontgaan.
 
Voor de schaduwcompetititie werden twee partijen gespeeld. Dick Bekkema boekte een snelle en eenvoudige zege op stadsgenoot Nico Poelsma. Rinze Postma capituleerde tegen drs. Klaas, nadat Klaas profiteerde van een foutje van Rinze.
 
Voor komende dinsdag staat de laatste ronde van de provinciale competitie op het programma en speelt het zestal van Excelsior uit tegen Heerenveen. De overige leden hebben zich voorgenomen om die avond een aangepast programma af te werken in de vorm van een rapidtoernooitje, waarbij er een aangepast, versneld speeltempo wordt aangehouden.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda