Voetbal

Het Goede Doelen-toernooi op ?t Balkland

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Enkele jaren terug werd er ieder jaar het Soos-toernooi georganiseerd, en daar deden alle plaatselijke voetbalclubs aan mee. Daar werd mee gestopt en nu houdt men al enkele jaren Het Goede Doelen-toernooi. Er wordt dan ieder jaar gevoetbald voor telkens weer een ander goed doel. Dit jaar wordt het toernooi op het Balkland van vv Harlingen gehouden. Het goede doel waar voor wordt gespeeld is Hulphond Nederland.

De leus van dit goede doel is: mensen kunnen niet altijd helpen… een hond wel. De man achter dit goede doel is de in Harlingen inmiddels zeer bekende Frits Westers. Hulphond Nederland leidt honden op tot hulphond. Een hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een menswaardig bestaan. En daar gaan de Harlinger veldvoetbalclubs, Harlingen, Zeerobben en Robur aangevuld met Franeker een toernooi voor houden.

Het is vooral leuk dat Franeker ook weer meedoet, zodoende hebben we allemaal derby’s. Volgende week zaterdag 3 augustus om 16.00 uur is de opening en wordt er geloot welke teams tegen elkaar gaan spelen. Om 17.00 uur is de openingswedstrijd en de finale zal om 19.15 uur worden gespeeld. Daarna is er nog de prijsuitreiking in de kantine; er is een stukje muziek en er is nog een verloting. Al het geld dat wordt opgehaald komt ten goede van Hulphond Nederland. De wedstrijdbal is aangeboden door Lenger Seafoods en die bal zal misschien wel worden afgetrapt door Frits Westers, allemaal komen dus.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda