Sport

Herman Geritz 2de bij Langste Straatloop

Door Jeroen Pietersma
OUDE BILDZIJL - Afgelopen zaterdag organiseerde SV Friesland de Langste Straatloop. In tegenstelling tot de zeer warme editie van 2012 was het nu een stuk frisser met zijwind uit het noordwesten. De opkomst van de lopers was met ditmaal 70 deelnemers zeer matig en was het een kleine strop voor de vereniging daar er een bus gehuurd was om iedereen naar Oude Bildtzijl te brengen.

Desalniettemin was de stemming onder de lopers goed want hun stond weer de prachtige route over Het Bildt te wachten met voor de langste afstand de 14.5 kilometer lange Oude Bildtdijk. Men kon 21, 16 of 10 kilometer lopen met als finishplaats Sint Jacobaparochie.

Herman Geritz uit Midlum liep de halve marathon en na het verlaten van Oude Bildtzijl kwam hij tot zijn verbazing voorop te lopen samen met Jasper Keizer uit Sint Annaparochie. Het tempo lag voor Herman helaas wat te hoog en na 8 kilometer moest hij zijn medeloper laten gaan. Doorgaan in eigen tempo en de tweede plaats vasthouden was nu het doel. Na de prachtige Griene Dyk moesten er nog enkele kilometers tegen de wind in gelopen worden maar daarna was de finish vlakbij. Herman finishte in 1.30.26 en dat was dus goed voor de 2e plaats, ongeveer drie minuutjes achter de winnaar. Jan de Jong uit Harlingen werd keurig 5e in een tijd van 1.42.23.
De 10 kilometer werd gewonnen door Simon Regnerus uit Marrum in een tijd van 42.04, Teatse Tichelaar werd fraai 4e in 45.16. De 16 kilometer werd gewonnen door Daan van der Geest uit Stiens in een tijd van 1.07.32. Sytse Jansema uit Harlingen werd 4e in 1.21.36.

Harlinger Wim Manshande zocht het weer een stuk verder afgelopen weekend en was deelnemer aan de halve marathon in Leiden. Hier stonden maar liefst 11.200 lopers aan de start voor verschillende afstanden. Wim liep een tijd van 2.05.27. Voor hem geen toptijd maar zijn commentaar was duidelijk: “Harde wind, koud weer en zoveel drukte van lopers om je heen dat het er gewoon niet in zat. Maar wel genoten van de sfeer en de begroetingen onderweg!”
De Bulleloop in Lekkum trok vorige week woensdag iets meer dan 200 lopers. Ditmaal weinig deelname uit Harlingen, maar op de 5.6 kilometer, die werd gewonnen door Eppe ten Hoven uit Groningen in een tijd van 22.10 waren er wel enkelen. Chris Douwsma uit Harlingen liep met zijn dochter Tessa en ze hadden er 33.02 voor nodig. Oudste deelnemer Jan Jorna uit Harlingen liep een tijd van 1.01.48.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda