Heren HMHC verliezen in een hele goede wedstrijd

HARLINGEN - Na teleurstellend resultaat van de vorige wedstrijd wilden de heren van Harlingen graag weer punten pakken. Dit moest thuis gebeuren tegen Dash H1. De club uit Hoogezand heeft al meer punten gehaald dit seizoen, maar wilde nog meer behalen. De doelstellingen van de Harlingers waren duidelijk. Met erg defensief spel en snelle counters zouden we genoeg weerstand moeten kunnen bieden tegen Dash.

De heren begonnen sterk. Op het moment dat Dash in de buurt kwam van de cirkel van Harlingen kregen de mannen van Dash het lastig en kwamen ze niet aan scoren toe. Alleen ging uitverdedigen voor de Harlingers ook niet vlekkeloos. Na 17 minuten wist Dash toch te scoren en opende daarmee de wedstrijd. Harlingen bleef niet bij de pakken neerzitten en ging door zoals was afgesproken. Vlak voor rust viel het tweede doelpunt. Dit maakte de stand 0-2.

Na rust moesten de heren het spel, wat ze in de eerste helft hebben laten zien, voortzetten. Dit ging lange tijd goed en de Harlingers wisten in de 42ste minuut uit een strafcorner te scoren. Onno Onnes zette de score op 1-2. Harlingen bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar Dash bleek te sterk. Niet veel later viel de 1-3 al. Op dat moment probeerde Harlingen de wedstrijd dicht te gooien. Om hiermee de schade te beperken.

De laatste tien minuten raakte de heren van Harlingen uitgeput en Dash maakte hier goed gebruik van. Het ene doelpunt viel na het andere doelpunt. Harlingen wist er niet meer uit te komen en stond onder zware druk van de tegenstander. In de 69ste minuut maakte Dash het laatste doelpunt en zette daarmee de eindscore op 1-7. Komende zondag spelen de heren weer een hele zware uitwedstrijd tegen de medekoploper, Emmen.