Heren 1 strijdend ten onder

Afgelopen zondag speelde Heren 1 de laatste thuiswedstrijd tegen Hondsrug. Met twaalf mannen begonnen zij aan de wedstrijd.

De eerste negen minuten liet Harlingen een mooi potje hockey zien. Niet veel vaker dit seizoen had Harlingen de overhand. Helaas belandde de bal niet in het doel van Hondsrug, maar in het doel van Harlingen na een snelle counter. Vanaf dit moment ging het in razend tempo bergafwaarts. Het ene doelpunt naar het andere viel in het doel van Harlingen. De Harlinger heren zetten ‘bang hockey’ neer. Ze liet drie aanvallers de aanvallen opzetten en hockeyden achteruit. Toch wisten ze nog één doelpunt te maken vanuit een strafcorner. De ruststand was 1-9.

Zonder coach besprak het team zelf wat er mis ging. Winnen zat er allang niet meer in, maar Harlingen wilde de schade in de tweede helft zo beperkt mogelijk houden. Ook de eerste paar minuten in de tweede helft speelde Harlingen sterk. Ditmaal niet aanvallend sterk, maar verdedigend sterk. Ze hielden allemaal hun mannetje in de gaten en zetten iets meer druk dan de rest van de wedstrijd. Helaas speelde na acht minuten de hitte en conditie op, waardoor ook in de tweede helft zeven doelpunten tegen vielen. Harlingen wist gelukkig nog positief af te sluiten. Ze zetten een mooie aanval op en scoorden een mooi doelpunt.

Volgende week sluit Heren 1 het seizoen af in Hoogezand tegen Dash en gaan volgend seizoen als Veteranen verder na afscheid te hebben genomen van de jongere generatie in het team.