Heren 1 levert goede strijd in Roden

RODEN ? Het was afgelopen zondag de eerste uitwedstrijd die de Harlinger heren van de hockeyclub moesten spelen. De heren troffen het niet met de loting, want in de eerste twee wedstrijden moesten ze tegen de ploegen uit de competitie, die voor het kampioenschap gaan spelen.

De nieuwe ploeg uit Harlingen wist dus dat het een zware wedstrijd zou gaan worden en met dat in het achterhoofd werd de tactiek aangepast en werd er afgesproken om vol op de counter te spelen. De heren hebben in de voorbereiding veel aan kracht, explosiviteit en aan hun uithoudingsvermogen gewerkt. Het was belangrijk om krachten te sparen en efficiënt te hockeyen, omdat er tijdens deze wedstrijd door omstandigheden een aantal personen afwezig was. Juist door deze afspraken kwam er meer focus op de verdediging en werd al snel duidelijk dat iedereen veel geleerd heeft in een week tijd, waardoor er een stuk beter gehockeyd werd dan de week er voor tegen Lelystad. Helaas bleek ook Roden in de eerste helft een maatje te groot. Echter, doordat de Harlingers te veel kansen misten, beloonden ze zichzelf niet en werd de ruststand 3-0 voor de heren uit Roden.

Na rust ging het spel gelijk op, echter werd er door beide ploegen veel balverlies geleden, waardoor het spel op en neer ging. Doordat de goed spelende Onno Jan Onnes geblesseerd uitviel met een zware rugblessure, hadden de Harlingers geen wissel meer en konden ze het conditioneel op het laatst niet meer bijbenen. Helaas werd hierdoor de wedstrijd beslist en werd er verloren met 7-0. Toch, na de wedstrijd was iedereen erg tevreden over het vertoonde spel en de ontwikkeling die binnen het team duidelijk zichtbaar is. Daardoor heeft iedereen, ondanks twee ruime nederlagen in de eerste twee wedstrijden, heel veel vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Komende zondag spelen de heren van HMHC om 14:30 uur uit in Hardenberg. Beide ploegen hebben nog geen punt behaald in de competitie en het belooft een spannende wedstrijd te worden.