Harlinger meisjes hockeytoppers

Afgelopen zaterdag was het groot feest op de hockeyclub. Zowel de Meisjes F1 als de mixed F2 hebben afgelopen voorjaar zo geweldig gespeeld dat ze allebei als beste ge?indigd zijn in hun competitie.

Mixed F2 bleef zelfs het hele voorjaar ongeslagen. MF1 verloor slechts één wedstrijd in de hoogste competitie voor F-meiden in Friesland. Met de toekomst voor de hockeyclub zit het dus wel goed. De toppers zijn gehuldigd en hebben van hun begeleiders een welverdiende medaille in ontvangst mogen nemen!

HMHC MF1 winnaar van topwedstrijd
Afgelopen zaterdag speelden de meisjes van HMHC MF1 hun laatste wedstrijd van het seizoen. Bij winst zou het betekenen dat het team vrijwel ongeslagen het seizoen af konden sluiten. Tot zaterdag werd slechts een wedstrijd verliezend afgesloten (13-12 tegen Sneek) in de hoogste competitie voor F-meiden in Friesland. Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen hetzelfde team van Sneek op de agenda. Sneek had ook nog maar een wedstrijd verloren dit seizoen. De spreekwoordelijke titel stond dus op het spel! De druk was daarmee hoog voor het team en de coaches.
En spannend werd het! Beide wedstrijden begonnen met een achterstand. Door enkele tactische aanwijzingen van beide coaches wisten de meiden steeds beter over te spelen en de tegenstander meer en meer op het verkeerde been te zetten. De trainingen van Jente en Jenna wierpen wederom hun vruchten af (bedankt voor jullie inzet dit seizoen Jente en Jenna) en uiteindelijk werd er met 16-10 gewonnen van Sneek. Ook deze wedstrijd werd er weer door iedere speelster gescoord. Een echte teamprestatie. De meiden (Jildau, Nena, Bente, Matilde, Emma en Eline) staan dan ook terecht bovenaan. Bij de jongste jeugd wordt er overigens niet officieel gesproken van een kampioenschap bij winst.

HMHC Mixed F2 een heel seizoen ongeslagen
Afgelopen zaterdag was het zover. De Harlinger Mixed F2 moesten een uitwedstrijd spelen tegen Sneek Mixed F4. De verwachtingen waren hoog gespannen want, als zij deze zouden winnen dan hadden de meisjes het hele voorjaar alleen nog maar gewonnen. Erg spannend was de wedstrijd niet want al in de eerste helft stonden de Harlingse Mixed F2 met 10-3 voor. Tess, een van de speelsters bij Harlingen, raakte in de eerste helft gewond doordat zij een stick tegen haar hand kreeg. Dat weerhield deze bikkel echter niet om ook de tweede helft mee te spelen. De wedstrijd eindigde met 4-22. Een ruime overwinning en hiermee sloten de toppertjes Jente, Marit, Eva, Lara, Luna, Jill, Tess en Margriet het seizoen ongeslagen af.