Sport

Harlinger hockeytalent

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De enthousiaste jongedame op de foto heet Edine Outhuyse. Ze is 12 jaar jong en zit in groep 8b van basisschool ?t Wad. Edine speelt met veel plezier bij de Harlinger Mixed Hockey Club. Haar positie: laatste dame. Iemand met een scherp oog voor hockeytalent zag haar in actie tijdens een zaalhockeywedstrijd en dacht: Die moeten we aanmelden voor de tien hockeytrainingen bij HC Zwolle. En zo geschiedde?

Iedere woensdagmiddag (gedurende tien weken) wordt Edine naar het terrein van HC Zwolle gebracht om daar training te krijgen van maar liefst vier zeer kundige train(st)ers. Er zijn in totaal twintig meiden uit het noorden en oosten van ons land geselecteerd om aan deze trainingen mee te doen. Edine hoopt later net zo goed te worden als Naomi van As. Ze bewondert vooral de passeertechniek en startsnelheid van deze sierlijke en succesvolle hockeyster. Uiteraard speelt Edine ook nog bij de Harlinger Mixed Hockey Club, haar favoriete club. Twee keer per week een training en iedere zaterdag een wedstrijd.
De sterke punten van Edine zijn haar balvaardigheid, snelheid en spelinzicht. Ze vindt dat ze nog beter moet worden in het coachen van haar ploeggenotes. Wat hoopt dit sympathieke hockeytalent te bereiken? Edine, nuchter als altijd: “Nog beter worden.” Wellicht zien we haar ooit nog eens schitteren op de Olympische Spelen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda