Harlinger Hockeyclub weekoverzicht

Dames1 en veteranen
Dames 1 wonnen hun seizoensdebuut zoals eerder van de week gesteld met 3-1 van Sneek.
De veteranen speelden eerder die zondag tegen Coevorden. Rudolf Onnes werd de hele dag door camera’s van Omrop Fryslan gevolgd en besloot iets te doen wat zelden voorkomt, scoren! 1-0 na enkele minuten spelen. Daarna bleef Coevorden de lucht betere ploeg die steeds een voorsprong nam, maar Harlingen kwam steeds langszij. Tot 4-4. Met nog 5 minuten te gaan scoorde Coevorden nogmaals en nu de winnende. Maar een hoopvolle start van de veteranen dit seizoen.

Jeugd
Jongens A1 versloeg na de nederlaag van vorige week nu Groningen met 4-3. De Jongens B1 bleef winnen, nu was Sneek vele maatjes te klein. Jongens C1 speelde misschien wel haar beste helft ooit. Helaas was alleen Jolt Borsch in staat te scoren. Het team zakte na rust ver weg en verloor toch nog ruim. Maar die eerste helft geeft heel veel hoop voor de toekomst. Meisjes B1 was sterker dan Sneek maar wist dit niet in de eindstand tot uitdrukking te brengen: 1-1. Het nieuwe team Meisjes B2 moest nog duidelijk wat wennen aan elkaar en verloor van Steenwijk. Meisjes C1 won voor de derde keer op rij. Dit keer tegen Sneek. Op papier waren de HMHC meiden veel sterker en dat bleek op het veld ook. Sneek kwam niet over de middenlijn en keepster Layla hoefde de hele wedstrijd maar 1x in te grijpen. Bij rust was het 5-0, eindstand 13-0!

D1 dames meisjes speelde in Drachten. De 2e wedstijd van het seizoen werd gespeeld tegen het sterke team van de Graspiepers.vHelaas was het team niet compleet met de afwezigheid van Hieke, Laura en Silke. Gelukkig werd het team versterkt met Jill uit het D2 team. Met precies 11 speelsters gingen de dames fel van start. De verdediging bestaande uit Selma, Mette en laatste man Edine moesten hard werken en gaven de tegenstander geen kans om te scoren. Keepster Blanca stond geweldig te keepen, helaas kon ze een goeie actie van Drachten niet tegenhouden. Met 1-0 achter werd Harlingen nog feller, met 1-1 als resultaat. Na de rust werd er gescoord door Anita, 2-1 voor Harlingen, waardoor de Graspiepers ook weer op scherp kwamen en scoorden: 2-2. De Strafcorners ,met op de cirkel Robin, Britt en Merle, waren mooi en werden strak genomen, jammer genoeg geen doelpunt. Door een rommelige reddingsactie bij het doel van Harlingen, besliste de scheidsrechter, niet helemaal terecht, voor een strafbal. Deze ging er in en het werd 3-2 voor Drachten, kort daarna kwam het eindsignaal. Een hele knappe prestatie voor het D1 team dat voor de 2e keer op een heel veld speelde, zonder wissels en tegen een team dat vorig jaar in een hogere klasse speelde en voor het tweede jaar 11 tal spelen.

De meiden van MD2 zijn het seizoen uitstekend begonnen. Voor het eerst in deze samenstelling en voor het eerst als elftal op groot veld wonnen ze zeer terecht met 4-1 van Graspiepers uit Drachten. Zowel Hilde als Inge scoorden tweemaal op het mooie nieuwe veld aan de Westerzeedijk. Dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen!

Jongste jeugd
Veel mooie wedstrijden bij de jongste jeugd dit weekend. De jongens D8 vallen op door nog ongeslagen te zijn!