Harlinger Hockeyclub weekoverzicht

Afgelopen weekend speelden bijna alle jeugdteams en de veteranen hun wedstrijden.

Dames 1 en Veteranen
Dames1 wist zoals dinsdag reeds gemeld Graspiepers op 2-2 te houden en daarmee als nummer 2 de winterstop in te gaan.
De veteranen kwamen Leeuwarden tegen aan de Westerzeedijk. Zoals altijd tegen deze tegenstander ontstond er een mooie wedstrijd. Na een 0-1 achterstand rechtten de heren veteranen de rug en bogen de stand om naar een 4-1 overwinning. Goals van Hendrik Postma, Jarl Ammerlaan en Gert-Jan Klijn werden gevolgd door een benutte strafban van Daniel Schaaf sr. Hierdoor gaan de veteranen de winterstop in met 1 punt achterstand op koploper Roden.

Jeugd
Hierbij kwamen de opmerkelijkste uitslagen afgelopen weekend een keer van de jongensteams. Een overwinning van de B1 en een zelfde resultaat door de A1 na een heroïsche strijd met Groningen. Bij de meisjes blijft de D1 op titelkoers.

Jongste Jeugd
Op een zonovergoten veld hebben de dames van F1 hun krachten gemeten met de mannen van F3. Dit werd een leuke hockeywedstrijd om naar te kijken, met vele mooie acties en doelpunten. Hoewel de mannen flink van zich afbeten, gingen de dames er met de winst vandoor.
F2 verloor weliswaar van Steenwijk maar er werd super gespeeld en er werden goals gemaakt. Evelien maakte haar eerste! Iedereen ging weer voor de bal. Daarbij waren er een paar mooi acties te zien, een één-tweetje, op de forehand wegdraaien en lopen kijken passen, het zat er allemaal weer bij.

De meiden van de E63 speelden uit tegen Lemmer ME3. Helaas moesten ze aanvalster Wies missen. Gelukkig was Marit inmiddels weer beter en hadden ze net voldoende spelers (geen wissels). Wat was het een geweldige wedstrijd. Het leek wel alsof iedereen een powerontbijt had gehad, want de meiden gingen als een speer. Door het ontbreken van Wies heeft Danique als aanvalster gespeeld. Samen met de andere aanvalster Renée vormde ze een prachtig aanvallersduo. Dit keer heeft iedereen weer goed zijn positie kunnen bemannen en hebben ze zich regelmatig over het veld verspreid. Dit resulteerde al in de tweede minuut in een prima opgebouwd doelpunt van Renée. En daarna bleven de doelpunten van Renée komen. Arwen heeft als middenvelder goed meegelopen met de aanvallers. En Marit was ook in vorm; ze heeft enkele ballen prima uit genomen. Vaste kracht verdediger Magali was weer ijzersterk, zoals altijd. En keeper Ilse heeft deze wedstrijd eigenlijk maar weinig te doen gehad. Het samenspel ging zo goed dat de stand in de rust 0-4 was. Ook in de tweede helft hebben de meiden het spel goed voortgezet. Danique heeft de hele wedstrijd veel gelopen en goed meeverdedigd. Mede hierdoor heeft Danique in de tweede helft maar liefst vier doelpunten gemaakt. De eindstand is 0-8 geworden. Dit succes is het resultaat van het hele team dat verbazend goed heeft samengewerkt.

In een spannende wedstrijd speelden de jongens en meiden van MixE8-1 tegen Westerkwartier in Zuidhorn. Na erg vroeg opstaan volgde gelukkig een prachtige hockeyochtend met stralende zon. Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd, aan beide kanten waren goede kansen.
De verdediging van MixE8-1 stond echter sterk met Hilde, Jack, Evelien en Luna. Na rust begon HMHC sterker dan Westerkwartier en al snel was het 0-1 door een harde bal van Nynke op aangeven van Elbrich. Harlingen kreeg kansen op meer, maar na een misverstand tussen de scheidsrechter was het toch Westerkwartier dat 1-1 maakte. Het middenveld van Harlingen met Jill, Silke en Matthew moest daarna nog stevig aan het werk. Beide teams kregen nog goede kansen, maar aan de kant van Harlingen keepte Meike sterk met een paar mooie reddingen. Uiteindelijk een terechte eindstand van een zeer spannende en sportieve wedstrijd.

Na de overwinning vorige week in Winsum waren de meiden van ME82 er tegen Bedum weer helemaal klaar voor. Jasmijn op keep. Merthe en Inge sterk op het middenveld. Meike en Tess voorin. Roos, Noa en Senna kwamen in actie als er verdedigd moet worden. Na vier minuten was er al een mooie kans voor Inge. Helaas net naast. Bedum brak door maar door de goede verdediging van Roos en een mooie redding van Jasmijn bleef het 0-0. Al snel gaf Tess een voorzet aan Meike. Ze miste de goal net maar de bal kwam bij Merthe terecht en zij wist HMHC naar 1-0 te brengen. Dit smaakte naar meer. Meike kreeg de bal te pakken en wist tussen de verdediging en de keeper door 2-0 te maken. Voor de rust was er ook nog een mooie kans voor Inge. Helaas ging de bal net naast. Na de rust benutte Bedum een kans door van grote afstand te scoren. Maar dit lieten de meiden van ME82 niet op zich zitten. Noa nam de bal heel goed aan de zijkant uit. Inge gaf een prachtige voorzet aan Senna en Senna maakt 3-1. Alweer welverdiende winst voor de meiden. Volgende week volgt nog een uitwedstrijd naar Emmen en daarna start de competitie in de zaal.
Komende zaterdag zijn de laatste wedstrijden aan de Westerzeedijk waarna de teams verder gaan in de zaal.