Sport

Harlinger Hockeyclub weekoverzicht

Door Jeroen Pietersma

Dames1 en veteranen
Dames 1 speelde uit in Steenwijk. Deze ploeg is een moeilijk te nemen obstakel gebleken voor Harlingen de laatste maanden. Aan het einde van de voorcompetitie werd er gelijkgespeeld en daarmee het kampioenschap gemist. Deze titel die recht geeft op deelname aan de nacompetitie om promotie ging nu naar Sneek. Ook afgelopen zondag lukte het weer niet. Na een 2-1 voorsprong kort na rust werd er toch weer met 4-2 verloren. Er moet worden gezegd dat wederom de scheidsrechters in Steenwijk te veel ruw spel toestonden en de beter hockeyende ploeg niet voldoende in bescherming namen. Zondag wacht een thuiswedstrijd tegen Sneek. In de voorcompetitie was Harlingen tweemaal duidelijk te sterk, maar zoals gezegd ging Sneek toch met de titel aan de haal.
De veteranen speelden zondag uit bij Eelde. Na een 2-0 achterstand werd door goed spel en maar liefst vier doelpunten van Jan Willem Tetteroo met 4-2 gewonnen.

Jeugd
Jongens C speelde de beste wedstrijd van het seizoen en wist maar liefst met 4-1 te winnen. Ook Meisjes B1 en B2 wonnen hun wedstrijden en startten de nieuwe competitie prima.
De meiden van HMHC F3 moesten hun eerste uitwedstrijd spelen en wel tegen Sneek MF1. Om 8 uur verzamelden Luna, Sterre, Birthe, Lieke de B, Sophia, Lieke S, Nena en Mathilde zich samen met hun ouders op het parkeerterrein aan de Westerzeedijk. De meiden hadden er erg veel zin in. Na hun eerste thuiswedstrijd vorige week en de trainingen van afgelopen week waren ze goed voorbereid op deze uitwedstrijd. Bij aankomst in Sneek vond er, bij een heerlijk herfstzonnetje, eerst een warming-up plaats onder leiding van coach Abe. De eerste helft werd al snel duidelijk dat de meiden goed in het spel zaten. Er werd goed samengespeeld en de bal werd goed overgespeeld. De meiden hebben afgelopen week onder de leiding van trainster Akkefien goed geoefend en dat was terug te zien in het spel. Stapje voor stapje komt er steeds meer hockey in.
Na een korte pauze waren alle meiden weer helemaal klaar voor de tweede helft. Ook al was het overwicht van Sneek soms te groot, er werden ook deze keer weer een paar doelpunten gemaakt. Mathilde en Sophia waren vandaag de doelpuntenmakers. De meiden speelden een prima eerste uitwedstrijd. Ondanks dat er werd verloren spat het enthousiasme er van af. Met blije gezichten van de meiden en alle trotse ouders keerden we weer huiswaarts.

De F1 speelde met 4-4 gelijk. Harlingen had de eerste helft overwicht met mooi overspel en lekker buitenlangs via de zijlijn. Toch kregen we het moeilijker me de tegenstander. Daardoor was er in de eerste helft ondanks overwicht verlies. Toch bleven we het overspelen stug volhouden, klasse! Waardoor verdiend winst van de tweede helft. Pien zette nog een super 1, tweetje op en Riemke dacht ik zal even laten zien waarom ik ook voor moet staan en ging voor de goal 1-0. Lara was ook weer als een tijger aanwezig en werkte hard om te scoren. Iedereen speelde super!

Afgelopen zaterdag, op een mooie zomerdag in november, speelde het meisjesteam E6-2 een zeer spannende thuiswedstrijd tegen ME3 uit Leeuwarden. ME6-2 bestaat uit tien in het veld dartelende jongedames en één jongeman die verantwoordelijk is voor de ‘power’ op het veld. Pas sinds de zomervakantie is dit nieuwe team bezig en ze gaan iedere wedstrijd met sprongen vooruit. In het begin van de eerste helft kwamen de Harlingers gezien het voortreffelijke spel op een terechte 1-0 voorsprong. Een ongekende start met een enorme explosie van gejuich en enthousiasme tot gevolg, dat in Franeker te horen moet zijn geweest. Misschien niet helemaal goed voor de concentratie, want daarna brak een mindere fase aan waarin de Leeuwarders de stand gelijk maakten. Tegen het einde van de eerste helft waren de Harlingers weer bij de les en…., jawel 2-1! Bij het rustsignaal steeg opnieuw een enorm gejuich op alsof de wereldbeker al in de pocket zat. Maar ja, er kwam nog een tweede helft. En dat werd een sportieve thriller! Twee teams die niet voor elkaar onder deden, beslist wilden winnen, tactische wissels van de Harlinger coaches  en aanmoedigingen van een tiental andere ‘coaches’ langs de lijn. Het spel golfde heen en weer, maar uiteindelijk wisten de Leeuwarders met iets meer geluk te winnen. Eindstand 3-5, maar wel de beste wedstrijd van de Harlingers tot nu toe. Dat vond ook Jolijn Vlieger, de trainster die vandaag afscheid nam van het team. Zij zag veel progressie in het spel en vooral ook dat niet iedereen meer tegelijk op de bal liep. Na de wedstrijd volgde een emotioneel afscheid met een knuffel, tranen en een ‘dikke tuut’. Dat het team zoveel vorderingen heeft gemaakt in korte tijd is beslist haar verdienste, maar iedereen heeft er vertrouwen in dat de nieuwe trainster Daphne Switynk het karwei goed zal afmaken. Let maar op! Dit team komt er aan! Het is alleen nog wachten op de eerste overwinning, maar dan zijn ze ook niet meer te stoppen.              

Uitslagen afgelopen weekend
Dames1 – Steenwijk 2-4
Veteranen- Eelde 4-2
Jongens A1 – Daring 2-10
Jongens B1 – HVA 1-3
Jongens C1 – Hoogeveen 4-1
Meisjes B1- GHBS 7-2
Meisjes B2- Lemmer 6-0
Meisjes C1- Eelde 0-4
Meisjes D1 – Eelde 3-1
Meisjes D2 – Quick Stick 0-3

Jongens D8 – Groningen 5-0
Mix E8-1- Lemmer 9-2
Meisjes E8-2 – Leeuwarden 5-1
Meisjes E6 – Leeuwarden 3-1
Meisjes E6-2 – Leeuwarden 3-5
F jongens- Graspiepers 3-5
F meisjes – Sneek 4-4
F3 Jeugd – Sneek 0-8
Programma thuiswedstrijden

Dames 1 – Sneek zondag 13.00
Veteranen – HCSO zondag 11.00

F3 jeugd- Stix zaterdag 9.30
ME6-1 – Sneek zaterdag 9.30
ME8-1 – Leeuwarden zaterdag 9.30
MD2 – GHBS zaterdag 11.00
MC1- Daring zaterdag 12.45
MB1- Sneek zaterdag 14.30
JA1 – GHBS zaterdag 16.15

|Doorsturen

Buienradar



Agenda