Sport

Harlinger Hockeyclub weekoverzicht

Door Jeroen Pietersma

Dames 1 en veteranen
Dames 1 speelde uit in Sneek. Na het missen van veel kansen en daarna het verlies thuis tegen Steenwijk was het zondag een fantastisch scherp en fel Harlingen. De eerste strafcorner werd al direct in een doelpunt omgezet door een tip-in van Britt Jongejans. De 0-2 liet niet lang op zich wachten. Harlingen was en bleef de baas op het veld en kwam amper in de problemen. Vlak voor rust scoorde Hannamay Tjalsma ook nog de 0-3. Harlingen leek op rozen te zitten. Maar Sneek tapte de tweede helft uit een ander vaatje en zette heel snel en massaal druk op de Harlinger dames. Even leek de wedstrijd te kantelen, maar een messcherpe counter met prachtig combinatiespel werd doeltreffend afgerond door Nynke Arends die daarmee voor de tweede keer scoorde. De wedstrijd was gelopen en met 0-4 won Dames 1 niet alleen ruim en verdiend maar nam het ook de koppositie in de voorcompetitie in!
De veteranen speelden zondag uit bij Leeuwarden. Zoals altijd tussen deze twee ploegen was het een gelijk opgaande en boeiende strijd. Helaas strafte Leeuwarden een foutje in de Harlinger verdediging af en ging enigszins geflatteerd met de 1-0 overwinning aan de haal.

Jeugd
Waar Jongens A1 speelt daar vallen veel doelpunten. Helaas scoorde de tegenstander er dit keer een meer dan Harlingen: 5-6. Jongens C ging tegen een (te) fysiek spelend Leeuwarden met 0-2 onderuit.
Meisjes B1 ging zowaar nog fysieker in de strijd met Quick Stick. Dat is jammer want het team kan prima hockeyen en laat dat vaak ook zien. De tegenstanders wonnen echter met twee doelpunten verschil. Meisjes B2 is deze voorcompetitie wat laat op stoom gekomen maar gaat nu op volle kracht. Meisjes C1 gaan na de herfststop een stapje omhoog. Voor de zesde maal werd de tegenstander vermorzeld. Herfstkampioen met grote afstand derhalve.

Goede training en teamwork werden zaterdag beloond bij meisjes D1. Na een frisse douche op het waterveld van Sneek gingen de dames fel van start met als motto: een goed begin is het halve werk!
De basisopstelling stond als een huis. De openingstreffer was van Nienke Bijlsma, perfect aangegeven door Silke Huisman, die vervolgens zelf ook scoorde .Roos van Stee was in topvorm en had een uitstekend doelpunt door een mooie assist van Britt Seinen en goed overspel van Merle Switynk. Op het middenveld werden alle ballen opgevangen door briljante acties van de razendsnelle Robin Janssen. Anita Vrieswijk en Laura Miedema waren deze morgen ook aardig scherp en stonden goed te hockeyen. Alle pogingen, schoten en acties op het doel van Sneek gingen er allemaal in. Ook de strafcorners, perfect aangegeven door Edine Outhuijse, werden deze keer beloond met een doelpunt. Mette van Bruggen en Selma Meekers beheerden het achterveld en deden wat ze moesten doen; ze speelden de ballen met rake klappen goed en strak naar voren. Het team was goed bezig en voelde elkaar goed aan.  Helaas voor keepster Blanca Hiemstra zij kon haar talent niet laten zien, wel kon ze het spel vanuit haar doel goed volgen. Een 11-0 zege op Sneek was de einduitslag. De meiden waren in topvorm en eindigden als tweede in hun competitie, achter kampioen Graspiepers. Britt en Merle zijn door hoofdtrainer JongMin Tamminga geselecteerd voor een selectiedag van de Hockey Academie in Zwolle. Hier wordt training gegeven door toptrainers en ex internationals.


De meiden van MD2 hebben alle wedstrijden in hun poule gewonnen en zijn dus ongeslagen herfstkampioen geworden. Afgelopen zaterdag wonnen ze ook van Steenwijk. Deze keer moest er echter een stuk harder gewerkt worden. Hoewel de Harlinger meiden wel wat sterker waren, hield Steenwijk lang stand. Pas ver in de tweede helft wist Hilde 1-0 te scoren. Het team bestaat intussen uit 18 speelsters, wat laat zien dat hockey in Harlingen steeds populairder wordt. Na de herfstvakantie wordt het team opnieuw ingedeeld en zullen de tegenstanders waarschijnlijk ook sterker zijn. Maar dat niveau kunnen deze meiden prima aan.

Uitslagen afgelopen weekend
Dames1 – Sneek 4-0
Veteranen- Leeuwarden 0-1
Jongens A1 – Eemsmond 5-6
Jongens C1 – Leeuwarden 0-2
Meisjes B1- Quick Stick 0-2
Meisjes B2- Graspiepers 4-2
Meisjes C1- Sneek 9-0
Meisjes D1 – Sneek 11-0
Meisjes D2 – Steenwijk 1-0

Mix E8-1- Leeuwarden 1-6
Meisjes E8-2 – Sneek 0-2
Meisjes E6 – Quick Stick 5-3
Meisjes E6-2 – Graspiepers 0-4
F jongens- Graspiepers 3-5
F meisjes – Stix 4-4

Programma thuiswedstrijden
Dames 1 – Graspiepers zondag 13.00

|Doorsturen

Buienradar



Agenda