Voetbal

Harlingen wint weer niet

Door Jeroen Pietersma
STIENS - Harlingen is er zondag in en tegen Stiens weer niet in geslaagd een overwinning te boeken. Het team van trainer Van Slooten verloor met het kleinst mogelijke verschil: 1-0.

In een duel dat weining hoogtepunten kende, kregen de Harlingers na vijfentwintig minuten spelen de grootste kans om te scoren. Na een aanval van Stiens counterde Harlingen goed en ging de Stienzer doelman in de fout door de bal los te laten. Deze rolde richting het lege doel waar Tim Jaarsma het laatste zetje gaf. Hij stond echter buitenspel en dus telde hij niet.

Veel hoogtepunten kende de eerste helft niet, waardoor er met de beginstand gerust werd. Het duel kabbelde voort en na een klein uur spelen, kreeg Harlingen opnieuw een grote kans. Een voorzet van Tim Jaarsma werd door Niels Vlottes op de lat gekopt. Lang leek het duel op een 0-0 uit te draaien, maar tien minuten voor tijd was Stiens de Harlinger defensie te slim af en schoot de 1-0 binnen. Het kreeg in de slotfase zelfs nog een grote kans op 2-0, maar de voorzet uit een vrije trap werd hard tegen de lat geknald.

Al met al geen hoogstaande wedstrijd en Harlingen weer met lege handen. Voor Stiens een belangrijke zege, want hierdoor stellen ze handhaving in de 3e klasse zo goed als veilig. In deze klasse is na vandaag al een beslissing gevallen. De achterstand van Zwaagwesteinde is door de winst van Warga zo groot geworden, dat de met opheffing bedreigde zondagtak van de Readtsjes het volgend seizoen een stapje lager moet doen.

Op bevrijdingsdag en hemelvaartdag zijn er nog twee inhaalrondes gepland. Harlingen komt dan niet in actie. Hun eerstvolgende duel is de laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie. Dat duel wordt gespeeld in en tegen Oosterlittens en staat gepland op zondag 12 mei. Oosterlittens strijdt nog tegen nacompetitie voetbal en zal zich niet zomaar gewonnen geven. Het duel begint dan om 14.00 uur.

Uitslagen 3e klasse A
Donderdag 25 april
Lemmer-Geel Wit 1-3
Zwaagw'einde-Dronrijp 1-0

Zondag 28 april
Stiens-Harlingen 1-0
Geel Wit-Leeuwarden 2-3
Dronrijp-Friesland 0-4
MKV-Oosterlittens 4-2
Lemmer-Jubbega 1-4
Warga-Oerterp 3-2
Harkema O.-Zwaagw'einde 2-0

|Doorsturen

Buienradar



Agenda