Harlingen wint verdiend

HARLINGEN- Afgelopen zondag om kwart voor vier kon de balans opgemaakt worden na het duel tussen Harlingen en Trynw?lden. Met goed voetbal hadden de Harlingers na negentig minuten een verdiende 3-1 overwinning op het scorebord gezet. Het was goed te merken dat de herfst zijn intrede had gedaan, want regen en wind hadden de overhand op sportpark Balkland.

Harlingen startte met veel jonge jongens in de basis, maar ze deden het prima. Al na tien minuten gaf Harlingen de eerste waarschuwing toen Ralf van Hurck van afstand maar net over het doel schoot. Kort daarna raakten de bezoekers de paal. Beide ploegen dus een goede mogelijkheid om de score te openen. Dat lukte Trynwâlden in de 17e minuut toen er vanaf de hoekvlag werd voorgezet en de bal bij de eerste paal in het doel belandde en dus keek Harlingen al vroeg tegen een achterstand aan. Het liet zich echter niet van de wijs brengen en vijf minuten later bracht Jorge Pirez de thuisploeg op gelijke hoogte.

Na ruim een half uur probeerde Norbet Helik het eens van afstand, maar de Oenkerker doelman regeerde alert op zijn schot. Als Trynwâlden gevaarlijk werd, was dat vooral uit de counter en eenmaal was men dichtbij een voorsprong, maar doelman Robin Wagenaar reageerde alert op het schot. Harlingen zocht de ruimte voorin en zocht de voorsprong en die kwam er nog voor de rust. In de 43e minuut nam Rick Siemonsma de bal prachtig aan, dacht niet lang na en schoot hard de verdiende 2-1 binnen. Harlingen speelde een prima eerste helft en op basis daarvan was het mogelijk dat Harlingen de punten in eigen huis hield.

Na rust gingen de bezoekers wat meer naar voren en ze leken in de 54e minuut op gelijke hoogte te komen, maar een mislukte terugspeelbal kon ternauwernood voor een leeg doel worden weggetikt. Met nog twintig minuten op de klok mocht Ralf van Hurck een vrije trap nemen, maar de doelman wist de bal weg te stompen. Even later bereikte een voorzet van Jorge Pirez Bouke Zuiderhof. Die probeerde het ineens, maar mikte te hoog.

In de 73e minuut ging Jorge Pirez er vandoor met een goede loopactie, maar werd neergehaald door Durk Gardenier. Die kreeg voor zijn overtreding zijn tweede gele kaart en dus had Harlingen het laatste kwartier een numerieke meerderheid. Nadat een Trynwâldster de bal enigszins ongelukkig tegen de arm kreeg, wees de scheidsrechter resoluut naar de stip en daar was het Ralf van Hurck die niet faalde en de 3-1 eindstand op het scorebord zette. In de slotfase had er nog een doelpunt kunnen vallen, maar een hoekschop van de ouwe seunen werd op de doellijn gered. Al met al drie mooie, belangrijke en verdiende punten na goed voetbal en goed keeperswerk. Volgende week staat er een beker- en inhaalronde op het programma. Harlingen is dan vrij. Het eerstvolgende duel staat gepland op zondag 27 oktober. Dan reist men af naar Ureterp.