Voetbal

Harlingen wint Havenstadtoernooi

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Er waren acht deelnemende ploegen in dit Havenstadtoernooi en dat waren Harlingen, Berlikum, Robur en Mulier in de A poule en Exstador/Meromar, Zeerobben, het Leeuwarder Merah Putih en AVC in de B poule. Maar helaas mailde AVC een dag voor de tijd dat ze niet konden. Wel een beetje schandalig om dat een dag voor de tijd te doen en dan ook nog via de mail. Je zou zeggen dat het wel moet lukken om zes man bij elkaar scharrelen in zo?n dorp.

Dat kon in ieder geval Robert van der Zee wel in samenwerking met Regtop. Zij kwamen dan ook met een ploeg die ze c Regtop noemden. In de A poule werd Harlingen eerste met 9 punten, Robur tweede met 4 punten, Mulier derde met 3 punten en Berlikum laatste met nul punten. Harlingen kwam dus met Robur in de kruisfinales. En in poule B was toch wel verrassend Exstador/Meromar eerste, Zeerobben tweede, Merah Putih derde en v c Regtop vierde. Dus kregen we een zeer aantrekkelijke halve finale tussen Harlingen en Zeerobben.

En voor dat Zeerobben het in de gaten had was het al 1-0 door Freek Töpfer, en na 4 minuten ramde Ralf van Hurck vanaf links de 2-0 al in de touwen. Maar Zeerobben begon aan te vallen soms wat te zelfzuchtig maar ze werden wel gevaarlijk. Hun schoten werden echter kundig gestopt door keeper Hessel Zuiderhof. Met nog 3 minuten te spelen maakte Töpfer een foutje en kon Dylan Drent eindelijk het doel vinden 2-1. Het werd nog spannend. Zeerobben speelde op alles of niets en daardoor kreeg ook Harlingen nog kansjes. Het bleef 2-1 en dat kwam vooral omdat Harlingen wat tactischer speelde onder leiding van Ralfie van Hurck.

De andere halve finale ging tussen Exstador/Meromar en Robur. En Robur is misschien niet de sterkste ploeg maar altijd moeilijk te bespelen omdat er wel degelijk enkele goeie zaalvoetballers meespelen zoals Niels Outhuyse en Sander Zeilmaker. Maar die zaten er bij Ex/Meromar ook, Michel van der Ploeg, Curtry Gonzales, Drewes Janssen om maar een paar te noemen. Ex/Meromar begon direct te drukken maar 3 keer op rij wist Robur keeper Patrick Dijkstra een doelpunt te voorkomen.

Vervolgens zette Robur een goeie aanval op en maakte Niels Outhuyse brutaal weg 0-1. Ex/Meromar schroefde de druk nog meer op en ze begonnen ook wat beter te spelen. Een schot van Drewes Janssen betekende 1-1, Robur knalde nog een bal op de paal maar toen Curtry uitbrak werd het 2-1 voor Ex/Meromar. In de 19e minuut gaf Drewes Janssen een tikje op Curtry 3-1. Toen was het over en uit, Curtry maakte nog 4-1 en Drewes Jansen met een mooie kopbal 5-1 en de eindstand werd 5-2 door een vrije trap van Niels Outhuyse. Het was aardig bezet in de hal en de mensen zagen wel uit naar de finale tussen de beide teams vv Harlingen en Exstador/Meromar.

Harlingen begon goed en was ook iets sterker terwijl de mannen van Ex/Meromar wat vermoeidheid toonden. En dat was logisch zij hadden het hele toernooi maar met 1 wissel gespeeld. Na 3 minuten een goeie aanval van Harlingen, Jorik Erents tikte goed op Sjouke Bootsma en die maakte 1-0. Het spel ging na dit doelpunt wel aardig gelijk op. Helaas maakte Janssen een verdedigend foutje in de 10e minuut en daar profiteerde Freek Töpfer van, via de keeper werd het 2-0.

En toen vervolgens doelman Van Riet mis tastte bij een pegel van Barry Hamstra leek de strijd beslist: 3-0. Toch kwam Ex/Meromar nog terug toen Keimpe Pols een foutje bij Harlingen afstrafte 3-1. Harlingen werd wat onrustig en Ex/Meromar kreeg wat kansjes waarvan er één van Stefan Adema op de lat belandde. Ralf van Hurck begon als een echte schout bij nacht orders uit te delen bij Harlingen en dat maakte ze weer wat rustiger. En bij Harlingen liepen jongens die wel aardig gemakkelijk kunnen scoren, zoals Freek Töpfer, En hij besliste de wedstrijd 4-1.

De goed spelende Michel van der Ploeg maakte nog wel 4-2 maar de tijd was te kort om nog dichterbij te komen. Harlingen was dus de verdiende winnaar van dit leuke toernooi met dank aan organisatie Albert Töpfer, Hielke Jager, Wiebe van Dijk, scheidsrechters J.H. Kraak, H. Swart en A. Tichelaar, en de tijdwaarnemers Jan Helvrich en A. Speckman. Medeorganisator Hielke Jager reikte de prijzen uit als een echte conferencier, sien haar het ie al met, ut zelfde as Andre van Duin. Eerst werd er nog een minuut stilte gehouden voor de overleden Jelmer van der Hoek die als scheidsrechter veel betekend heeft, ook voor Exstador.

De Mesken Bouw beker was dus voor vv Harlingen zo ook de Jelmer van der Hoek trofee. De beste speler van het toernooi werd terecht Ralf van Hurck en de beste keeper dat was een probleempje want daar eindigden twee met hetzelfde aantal punten. Uiteindelijk kregen Patrick Dijkstra (Robur]) en Hessel Zuiderhof (Harlingen) beiden de titel en een beker. En natuurlijk veel dank aan de sponsoren want zonder hen kun je dergelijke toernooien niet meer houden.

Stand
1. Harlingen
2. Exstador/Meromar
3. Zeerobben
3 Robus Ex equo

|Doorsturen

Buienradar



Agenda