Harlingen verliest van St.-Anna

HARLINGEN ? De avond dat AZ zich plaatste voor de Europa League werd Harlingen uitgeschakeld in het bekertoernooi. Op het Balkland was St. Annaparochie met 0-3 te sterk. Harlingen speelde slordig en leed vaak onnodig balverlies. Het was aan doelman Peter Schadenberg, de beste man aan Harlinger zijde die avond, te danken dat de Stannebuursters niet met grotere cijfers wonnen.

In de beginfase wist de Harlinger doelman met een drietal?alerte reacties een achterstand te voorkomen, maar na een kwartier was het Theo?Valk die vanaf de rand zestien de verdiende 0-1 aantekende. Even daarvoor?suisde een vrije trap van Ralf van Hurck naast het doel en na een half uur?spelen werd na een prima aanval van de Harlingers een schot van wederom van?Hurck door de keeper onschadelijk gemaakt. Niet veel later kreeg ook St. Anna?weer een opgelegde kans,maar Peter Schadenberg wist tot tweemaal toe een doelpunt te?voorkomen. Ook met een vrije trap vijf minuten voor rust had hij weinig moeite.?Op slag van rust mocht Klaas Kuiken een vrije trap nemen namens Harlingen, maar?zijn schot werd gevangen door de keeper. Uit de daarop volgende uitbraak leek?St. Anna de voorsprong te vergroten, maar er werd in kansrijke positie gemist. Na de rust werden aan beide kanten frisse krachten?ingebracht, maar bij Harlingen liep het niet die avond. Het verbaasde dan ook?niemand dat de bezoekers na een uur op 0-2 kwamen en met nog twaalf minuten op?de klok ook op 0-3. Daar bleef het bij. Sjouke Bootsma redde vlak voor tijd nog?een bal van de doellijn. Verder was het vooral aan Peter Schadenberg te danken?dat de bezoekers niet vaker doel troffen. Een verdiende overwinning voor de?bezoekers die ook afgelopen zondag op eigen veld met 6-3 wonnen van Terschelling?en zich daarmee plaatsten voor de volgende bekerronde. Harlingen moet zich gaan?richten op de competitie die komend weekend van start gaat. Als eerste staat?het uitduel tegen MKV uit Leeuwarden gepland. Een duel met een rijke geschiedenis.