Sport

Harlingen verliest belangrijke wedstrijd


HARLINGEN - Bij winst zou Harlingen Trynw?lden op de ranglijst passeren en dat zou een mooie stap in de juiste richting wezen. Het zag voor wat de spelers betreft goed uit voor Harlingen vooral wat de voorwaartsen betreft. Achterin ontbrak echter Sjouke Bootsma en dat was gezien de gehele wedstrijd een aderlating. Sjouke had even andere verplichtingen en dat was jammer. Trainer van Sloten moest daarom wat schuiven achterin, Rick Siemonsma kwam op de back en Mateusz Ype werd voorstopper.

De wedstrijd begon al met onoplettendheid achterin en hier door kreeg Trynwâlden al in de eerste minuut een kans die ze gelukkig mistten. Harlingen begon langzaam beter te worden en de eerste aanval leverde een kansje op voor Jorge Pirez die net naast ging. Na 12 minuten was het wel raak, een prachtige pass van Ralf {Rolf} van Hurck bereikte de sprintende Jorge Pirez die zette op maat voor op Barry Hamstra en die scoorde beheerst 0-1. Harlingen bleef de aan-vallende ploeg maar als Trynwâlden er uit kwamen was het vaak meteen gevaarlijk. En net als we zitten te wachten op 0-2 kapt in de 21e minuut Roelf van Foeken de Harlinger defensie simpel uit en legt de bal in de linker benedenhoek 1-1. Harlingen bleef aanvallen maar het was allemaal net niet goed genoeg wel bleven ze kansjes krijgen. Zo vloog een schot van Freek Töpfer net naast en schoot Barry Hamstra in het zijnet. Bij een mooie een twee tussen, de hard wer-kende, Klaas Kuiken en Töpfer liep Klaas even te snel door en stond wel alleen voor de keeper maar ook buitenspel.

Ook Trynwalden scoorde niet meer dus bleef het bij de rust 1-1. Ook in de 2e helft bleef de organisatie niet goed ach-terin. Op een moment pielden ze wat te lang door in plaats van de bal weg te rammen en kreeg Trynwâlden de kans op 2-1 maar gelukkig voor Harlingen vloog de bal op de paal. Het spel ging nu op en neer en vanaf het middenveld zette Harlingen soms knap de aanvallen op, bij het afronden bleef het steeds net niet lukken. In de 67e minuut werd Ronald Schweigman niet stevig genoeg gedekt en met de rug naar het doel toe haalde hij de bal om. Keeper Wagenaar dekte de korte hoek af en met veel geluk ging de bal over hem heen rolde dertig centimeter over de lijn en was het, nu wel, 2-1. Harlingen bleef vechten voor een beter resultaat en de inzet was er ook wel. Een keiharde kopbal van Barry Ham-stra vloog recht op de keeper af, geen gelukje dus voor Harlingen.

Inmiddels was er ook gewisseld. Niels Vlottes kwam er in voor Rick Siemonsma. En dat was meteen de laatste wissel want meer waren er niet mee.  Niels kreeg meteen een 100% kop kans, hij zette wel sien hele billug teugen de bal, maar ondanks dat was de bal veel te zacht. Ook was er nog een kans voor Freek Töpfer maar zijn lobje mislukte. En achterin ging men nu een op een spelen, een andere keuze was er niet het was nu alles of niets. Even had Harlingen ook wat mazzel toen twee schoten van Trynwâlden net over de lat zoefden, alhoewel keeper Robin Wagenaar wel op de juiste plaats stond. Harlingen zou nog terug komen een voorzet van Freek Töpfer kwam voor de voeten van Jorge Pirez en die wist daar wel raad mee 2-2.

Nou een puntje meeslepen naar de havenstad leek toen tot de mogelijkheden te behoren, het vertrouwen aan de kant was er. Maar ja vervolgens, met nog 6 minuten te spelen, was er weer een uitval van Trynwâlden en kwam Martijn Visser weer helemaal vrij te staan en hij wist wel raad met dit geboden kansje 3-2. Het was over en uit, Harlingen verloor deze belangrijke wedstrijd, Trynwâlden staat nu 5 punten voor op Harlingen in plaats van dat wij 1 punt boven hen staan. Trouwens de inval grensrechter Stefan Veltman vlagde goed maar hij doet dat niet meer, die lui achter mie wuuden die vlag overal bij mie inbringe of opslaan en daar hew ik gien nocht an, ik vlag niet weer, zei Stefan. Volgen-de week komt Ureterp naar ’t Balkland dan is Sjouke misschien weer terug en de grensrechter ook en wordt het achter-in weer wat sterker, en gaan we er weer met volle moed tegenaan.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda