Voetbal

Harlingen ontvangt Trynw?lden

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN- Na het dramatische gelijkspel in en tegen Warga neemt het team van trainer Johan van Slooten het komende zondag op tegen het eerste elftal van de zondagtak van Trynw?lden. Voor zover uw verslaggever heeft kunnen nagaan is het de eerste ontmoeting van beide elftallen in de historie in competitieverband.

Trynwâlden, dat onder leiding staat van Riemer Kooistra, is een club dat als speellocatie Oenkerk heeft en jaren actief was in de tweede klasse van het amateurvoetbal. Afgelopen seizoen degradeerde men echter naar de derde klasse. Trynwâlden kende een redelijke competitiestart en staat na vijf duels op een vijfde plek. Vorige week liep het op eigen veld tegen de eerste seizoensnederlaag aan (2-4 tegen Geel Wit).

De situatie van Harlingen is minder rooskleurig. Tweemaal werd verdiend verloren en eenmaal gewonnen. Vorige week werd in Warga een 4-1 voorsprong verspeeld en in het laatste thuisduel wist men in de slotseconde een punt uit de strijd te slepen. Alles bij elkaar staat Harlingen momenteel op een tiende plek. Het seizoen is nog lang en als Harlingen komende zondag net zo speelt als het eerste deel van afgelopen week en achterin wat beter oplet, dan moet het mogelijk zijn de punten in eigen huis te houden.

Het duel op het Balkland begint zondag om 14.00 uur. Iedereen is welkom.

Programma 3e klasse A

Harlingen-Trynwâlden 3

Geel Wit-Harkema O. 2

Dronrijp-DTD 2

Leovardia-DIO 1

Stiens-MKV 2

Lemmer-Franeker 3

Oerterp-Warga 2

|Doorsturen

Buienradar



Agenda