Harlingen ontvangt koploper DTD

HARLINGEN- Afgelopen zondag werd meer dan de helft van de duels in de 3e klasse A afgelast vanwege slecht bespeelbare velden. Slechts drie duels gingen door.

De geplaagde sc Franeker bleef op een bloedeloze remise steken tegen Dronrijp. MKV wist diep in blessuretijd van Geel Wit te winnen en Oerterp won opnieuw. Deze keer van Stiens. Ook de tegenstander van Harlingen voor komende zondag zag zijn wedstrijd geen doorgang vinden en dus hebben beide elftallen twee weken rust gehad en kunnen er weer vol tegenaan.

De bezoekers van komende zondag is het elftal van DTD uit Jelsum. De Jelsumers maakten vorig seizoen een uitstapje naar de tweede klasse, maar degradeerden na één seizoen weer. Momenteel is men de trotse koploper in de 3e klasse A en heeft nog geen puntverlies geleden en won twee weken terug de eerste periode na een overwinning op Trynwâlden.

De Harlingers kennen een wisselvallig seizoen, waarin goede wedstrijden worden afgewisseld met foutenfestivals. Als we kijken naar de statistieken van de laatste zes onderlinge duels zien we dat beide elftallen tweemaal wisten te winnen en twee duels gelijk eindigden. Het doelsaldo van Harlingen is iets beter, namelijk 13-11. Het feit dat DTD dit seizoen tot nu toe elk duel in winst wist om te zetten, zal de Harlingers extra motiveren om de punten in eigen huis te houden. Zondagmiddag begint het duel op het Balkland om 14.00 uur.