Harlingen onderuit tegen Renado

ST. NICOLAASGA - Voor het derde duel in de bekercompetitie reisde het eerste elftal van fc Harlingen zondag af naar St. Nicolaasga voor het duel tegen derdeklasser Renado. Hielke Jager nam de honneurs waar van de afwezige Duco Mulder. De ouwe seunen startten in de basis met: doelman Vincent v.d. Werf, Frank Claasz Coockson, Siefko Jager, Patrick v.d. Waard, Robert v.d. Zee, Nils Podt, Sjouke Bootsma, Ane Schaap, Arjan Outhuyse, Jelmer Kooistra en Remko Zandberg. Een relatief jong elftal.

Het spel ging mooi op en neer en Harlingen kon prima meekomen met de St. Nyksters. Het eerste gevaar was van de thuisploeg toen in de zesde minuut de bal in een kluts raakte voor het Harlinger doel, maar Vincent v.d. Werf was alert en uiteindelijk belandde de bal naast het doel. Even later probeerde men het van afstand, maar deze poging ging over het doel en leverde dus geen gevaar op. Aan de andere kant werd een voorzet van Arjan Outhuyse door de doelman uit de lucht geplukt en ging niet veel later een schot van Remko Zandberg over. Mogelijkheden dus aan beide kanten. Weer kwamen de ouwe seunen met een goede aanval, maar had Arjan Outhuyse de pech dat hij teruggefloten werd wegens buitenspel. Na een klein half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Renado een aanval op kon zetten en de bal hard tegen de touwen belandde: 1-0. Harlingen liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan en trok de stand twee minuten later weer gelijk. Sjouke Bootsma ging op avontuur op de vijandelijke helft, maar werd onreglementair neergelegd en dus mochten de gasten een vrije trap nemen. Drie man gingen achter de bal staan en het was Arjan Outhuyse die de bal vanaf een meter of twintig fraai in de kruising schoot: 1-1. Renado zette weer een aanval op, maar de voorzet werd goed weggekopt door de Harlinger defensie. Acht minuten voor rust had Sjouke Bootsma Harlingen op voorsprong kunnen zetten via een vrije trap, maar het vizier stond niet goed afgesteld. Het spel ging op en neer en beide teams waren aan elkaar gewaagd en het was jammer dat Harlingen andermaal op achterstand kwam, nadat Renado na een fout, bij de tweede paal de bal voor het intikken had: 2-1. Ane Schaap vuurde vlak voor rust nog een schot af op doel. De St. Nykster doelman moest zich helemaal strekken, maar wist een gelijkmaker te voorkomen. Harlingen hadden deze gezien het spel wel verdiend.

Na rust begon Harlingen goed en werd een inzet van Jelmer Kooistra tot hoekschop gedegradeerd. Deze leverde Harlingen niks op. Renado zette weer een aanval op en goed verdedigend werk van Patrick v.d. Waard voorkwam erger. De hierop volgende hoekschop kon door de Harlinger goalie worden weg gebokst, waarna de rebound hoog over ging. Na een klein uur moest Nils Podt het veld verlaten met een blessure en werd vervangen door Nick v.d. Kooi. Iets later kwam Renado alleen op het doel af, maar Vincent v.d. Werf kwam goed z'n doel uit. Toch kwam de thuisploeg op 3-1. Een voorzet van rechts viel voor het doel en Renado schoot onberispelijk binnen. Twintig minuten voor tijd was het duel gespeeld. Renado lobte de bal over de Harlinger doelman, raakte de paal en schoot de rebound tegen de touwen. De ouwe seunen kregen ook nog kansen, maar een schot van Ane Schaap werd gekraakt. Jelmer Kooistra schoot net over en Remko Zandberg had in de slotfase de pech dat hij buitenspel stond. Harlingen speelde het laatste ruime kwartier met tien man, nadat de eerder ingevallen Nick v.d. Kooi geblesseerd uitviel en er geen wisselspelers meer waren. Al met al geen slechte wedstrijd van de ouwe seunen.
Renado gaat verder in de bekerrondes en Harlingen kan zich volledig richten op de onderlinge competitie die zondag begint met een thuiswedstrijd tegen Geel Wit.