Voetbal

Harlingen naar Oosterlittens

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zondag stond er een inhaalronde op het programma. Harlingen heeft al zijn wedstrijden tot nu toe gespeeld en was vrij. Ook komende donderdag tijdens opnieuw een inhaalronde komt Harlingen niet in actie. Ondanks die vrije rondes waren er toch ontwikkelingen in de 3e klasse A.

Friesland moet het kampioensfeest uitstellen na de remise tegen Jubbega. Als men donderdag in en tegen Lemmer drie punten mee naar huis neemt, kan de champagne alsnog ontkurkt worden. Warga veegde de vloer aan met het al gedegradeerde Zwaagwesteinde en deed goede zaken om de nacompetitie te ontlopen.

Gezien het feit dat alleen plaats 12 in de 3e klasse A goed is voor een herkansing en Lemmer won bij Oosterlittens, moet laatstgenoemde de laatste duels nog vol aan de bak moet om handhaving veilig te stellen. Zo ook tegen Harlingen, dat zondag 12 mei afreist naar Oosterlittens. Harlingen is al verzekerd van nacompetitie om promotie door de winst in de eerste periode en kan eigenlijk vrij voetballen. Het is te hopen dat de mannen van trainer Van Slooten de nederlaag eerder dit seizoen zondag zullen revancheren en het publiek een goede wedstrijd voorschotelen. Oosterlittens zal er alles aan doen om voor de tweede keer aan het langste eind te trekken. Het laatste uitduel van Harlingen begint zondag om 14.00 uur.

Uitslagen zondag 5 mei
Leeuwarden-Harkema O. 1-1
Oosterlittens-Lemmer 0-1
Zwaagw'einde-Warga 0-6
Jubbega-Friesland 0-0
Oerterp-Stiens 4-2
MKV-Geel Wit 5-2

Programma 3e klasse A
Donderdag 9 mei
Geel Wit-Jubbega
Harkema O.-Dronrijp
Warga-Oosterlittens
Lemmer-Friesland
Oerterp-Leeuwarden

Zondag 12 mei
Oosterlittens-Harlingen
Lemmer-Harkema O.
Stiens-Dronrijp
MKV-Zwaagw'einde
Oerterp-Jubbega
Warga-Leeuwarden

|Doorsturen

BuienradarAgenda