Harlingen MD1 dendert na de rust over Lemmer MD1 heen

Dinsdag 30 mei moesten de meiden van MD1 thuis aantreden tegen Lemmer. Wanneer er werd gewonnen, waren de meiden al kampioen (met daarna nog twee wedstrijden te gaan). Een heleboel ouders, grootouders, broers, zussen, belangstellenden waren op deze wedstrijd afgekomen en de spanning was voelbaar bij de meiden van Harlingen. Uit werd deze wedstrijd met 1-3 gewonnen, maar deze uitslag had veel hoger kunnen zijn. De keepster van Lemmer speelde destijds een topwedstrijd en heeft zeker 7 ? 8 goals voorkomen. Dus de gedachte was dat dit potje ook wel goed zou komen.

Diverse fotografen waren aanwezig, het was een prima temperatuur om te spelen en Harlingen speelde de eerste helft met de wind in de rug. Al snel bleek dat Lemmer niet was gekomen om als figurant te dienen in de kampioenswedstrijd van Harlingen. Ze beten fel van zich af en met goed spel kwamen ze een aantal keren op Sterre af, die haar doel perfect schoon hield. Met het kampioenschap in het achterhoofd was het spel van Harlingen wat slordig in het begin. Passes kwamen niet aan, speelsters stonden achter de tegenstander en waren dus niet aanspeelbaar en kansen waren er niet of nauwelijks. Na een minuut of 10 werd de vraag langs de kant al gesteld: als ze gelijk spelen, zijn ze dan ook kampioen?

Harlingen kwam na een minuut of 20 beter in het spel en de eerste strafcorner was een feit na een mooie aanval over de linkerkant. Denise sloeg de strafcorner naar Esmee die op de rand cirkel stond en zij haalde verwoestend uit in de linkerhoek van de goal en het was 1-0.
Vlak voor de rust kwam de bal op de rechterkant bij Danique die kwam opstomen en Jiske vrij zag staan. Jiske aarzelde niet en sloeg hard de 2-0 binnen. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust werd Harlingen sterker. Anaïs speelde sterk, Iris was de baas op het middenveld. Maureen en Jinte speelden goed vanuit hun positie en Denise was duidelijk de baas achterin. Renee werd op diverse posities in het team ingepast en speelde overal erg sterk.
De 3-0 kwam wederom van Esmee, een prachtige goal schuin voor de goal en wederom heel hard ingeslagen. Harlingen bleef doorgaan en al snel maakte Iris de 4-0 na een mooie pass van Merle.
Toen dacht Harlingen dat het gedaan was en iedereen wilde een doelpunt maken. De verdediging werd gelaten voor wat het was en opeens stond Denise tegenover 3 meiden van Lemmer. Nog haalde ze de bal bijna van de doellijn, maar het laatste zetje kon ze niet voorkomen en het stond 4-1. Geen vrouw overboord, lekker doorspelen en maar zien waar het schip zou stranden.

Wederom een mooie aanval van Lemmer en ineens was het 4-2. Harlingen rechtte de rug en Danique kreeg de bal over rechts. Speelde Meike aan die mooi richting cirkel liep, hard voorsloeg en Renee sloeg de 5-2 binnen. Prachtgoal! Wies bleef ook een plaag voor de verdediging van Lemmer, want met haar snelheid maakt ze het iedere tegenstander moeilijk door op elke bal te jagen en te hopen dat ze de aanval voor kan zetten. Ze speelde ook een prima partij.
Meike ging na het maken van een panna alleen op de keepster af, maar deze hield de bal tegen, waardoor een doelpunt uitbleef. Niet veel later was het diezelfde Meike die op aangeven van Maureen de 6-2 maakte en Lemmer vond het nu wel best.
Kansen van Danique, Maureen, Jinte gingen er helaas niet in, maar nadat de tijd was verstreken was er nog een strafcorner voor Harlingen. Jiske sloeg de bal naar Merle die subtiel de bal in de verre hoek sloeg en daarmee de eindstand op 7-2 bepaalde. Een heerlijke ontlading volgde en wat hebben de meiden het goed gedaan in deze competitie! Slechts één keer gelijk en de rest allemaal gewonnen. Met nog twee wedstrijden te gaan (thuis tegen Leeuwarden en uit tegen Steenwijk) hebben de meiden nu al een geweldig seizoen gehad!
Na de wedstrijd is MD1 getrakteerd door beide coaches Bas en Dirk bij de plaatselijke McDonald’s.