Harlingen HMHC M8E2 nog steeds ongeslagen

Nadat twee wedstrijden werden gestaakt na de eerste helft vanwege de barre weersomstandigheden zag het er nu eindelijk weer eens naar uit dat er een volledige wedstrijd gespeeld zou kunnen worden. Voor degenen die het gemist hebben hierbij een update van de wedstrijden als achttal. De eerste competitiewedstrijd hebben ze gelijk gespeeld en de andere twee stonden ze ruim voor en waren de bovenliggende partij tot besloten werd om de wedstrijd te staken. Die noteren ze dus als winst en vandaag moest het gebeuren tegen Quick Stick.

Lauryn benutte de heenreis door een power nap te houden en dit had effect, ze was net als de afgelopen weken weer van grote waarde in de achterhoede. Annemarijn was aanvoerder en verzorgde een goede warming up. Dat was vanwege de kou ook wel nodig, maar liever dat dan de stortbuien en harde wind van de afgelopen weken. Marijn stond op goal en de rest begon op hun oude vertrouwde positie. Je kan al zien dat ze steeds beter vanuit de positie spelen, maar de coach is toch nog wel redelijk schor na de wedstrijd, omdat ze allemaal heel aanvallend zijn en soms het verdedigen nog wel eens willen vergeten.
Layla was na een mooie combinatie tussen Marieke en Mirthe dicht bij een doelpunt, maar de keeper bracht net op tijd redding. Feah speelde Annemarijn in en die sneed de cirkel in en zag Marieke vrij staan. Het schot van Marieke kwam tegen een voet en dit was een strafcorner. Zowel de spelbegeleider van Heerenveen als Angela floten een prima wedstrijd en zorgden ervoor dat het spel soepel verliep. Terug naar de strafcorner, Annemarijn gaf aan en Mirthe paste op Marieke maar ook bij deze en de andere corners lukte het iedere keer net niet om hem te benutten, maar ze komen dichterbij. Aan de andere kant had Heerenveen een counter en de spits liep alleen op Marijn af. Marijn bleef heel rustig naar de bal kijken en keerde de bal. Dat was een knap stukje keeperswerk. Ze moesten wachten tot de achttiende minuut toen Mirthe (die weer heel goed speelde) op techniek de cirkel in ging en het geheime wapen in stelling bracht. Het geheime wapen is Sanne, de laatste man, die mee naar voren was ingeschoven en die maakte de verdiende 0-1. Heerenveen wilde nog wat terugdoen maar Feah en Lauryn deden het goed en anders was er nog wel Marijn die vakkundig alle ballen keerde. Annemarijn die veel werk verzette op het middenveld speelde Marieke in die het veld goed breed hield en maakte net voor rust 0-2.
Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en iedereen was benieuwd hoe het de tweede helft zou gaan. Ze bleven goed spelen en werden steeds beter dat geldt ook voor Layla die men iedere week beter ziet worden in het spel. Heerenveen kwam er niet meer aan te pas en Marieke mocht nog twee mooie aanvallen afronden en Sanne maakte de eerste en laatste goal van de wedstrijd en was het 0-5.
Een mooie teamprestatie en volgende week kunnen ze bij winst kampioen worden. Na de wedstrijd gaan ze hoe dan ook naar de Mac, maar worden het frietjes of gefrituurde spruitjes? Dat hangt van het resultaat af J.