Harlingen geeft winst weg in Warga

WERGEA- Op een zonnige zondag in oktober heeft Harlingen de winst uit handen gegeven. Ondanks een goede eerste helft en drie doelpunten voorsprong eindigde het duel in en tegen Warga in 4-4.

De scheidsrechter had voor het duel al aangegeven enige moeite te hebben met de wedstrijdkleding. Zo moest Harlin-gen in de rood-witte thuisshirts spelen, maar dan wel met de zwarte 'uit-broek'. Omdat het hoofdveld deels was inge-zaaid werd er gespeeld op het B-veld en daar was het de thuisploeg die al na vijf minuten werd geholpen door de leidsman van dienst toen hij een buiteling van een Wargaaster beloonde met een strafschop en deze werd binnen ge-schoten. Enkele minuten later werd Harlingen op dezelfde manier geholpen, toen een speler van Warga bij een vrije trap van Ralf van Hurck de bal ongelukkig tegen de arm kreeg en opnieuw kende de scheids een penalty toe. Barry Hamstra wist hier wel raad mee en schoot feilloos binnen: 1-1. Halverwege de eerste helft kwam Harlingen op een 1-2 voorsprong, nadat Barry Hamstra een vrije trap van Ralf van Hurck binnen schoot. Een kopbal van Kees Knier be-landde in de handen van de Wargaaster doelman en Van Hurck schoot na een half uur een vrije trap maar net naast het doel.

Kansen waren er wel voor Harlingen, want in de 38e minuut joeg Rick Siemonsma goed door op de bal, maar zijn pass op Kees Knier was net te hard. Drie minuten later bouwde Harlingen de voorsprong uit en zette Kees Knier de 1-3 op
het (fictieve) scorebord. Vlak voor rust nam Kenneth Dijkstra een vrije trap namens Harlingen en door goed
doorjagen van Rick Siemonsma bereikte de bal Barry Hamstra, maar die werd binnen de beruchte lijnen op de enkels
getikt en dus kende de scheids de derde strafschop van de wedstrijd toe. Opnieuw wist Barry het net te vinden en
wist met een onvervalste hattrick de 1-4 voorsprong te noteren. Een ieder aan Harlinger zijde dacht dat men drie pun-ten kon bijschrijven, maar Warga was in de rust wakker geworden en wist zo'n tien minuten na de pauze terug te ko-men tot 2-4.

Harlingen kreeg wel mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen, maar voorin kwam men in de tweede helft steeds iets te kort. Een ongeschreven wet is dat als je hem zelf niet maakt je tegenstander het doet. Warga pompte alles naar voren en dat resulteerde een kwartier voor tijd in de aansluitende 3-4. Warga zette meer druk en was in de 88e minuut dichtbij de gelijkmaker, maar de even daarvoor ingevallen Frank Claasz Coockson kopte de bal van de doellijn. Bij de daarop volgende hoekschop reageerde doelman Robin Wagenaar alert en redde voor de doellijn. In de 90e minuut werd een schot van Warga in eerste instantie door Wagenaar gered, maar ook hij kon niet voorkomen dat de rebound er toch in ging: 4-4. Wat Harlingen betreft een teleurstelling en twee punten verloren. Warga wist echter met vechtlust een 1-4 achterstand goed te maken en zij vierden het punt dan ook als een overwinning. Volgende week staat er voor de ouwe seunen een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander die zondag is het onbekende Tryn-walden.