Harlingen en Harkema delen de punten

HARKEMA - Voorafgaand aan het duel waren der sportieve belangen hoog. Harkema Opeinde stond voor aanvang van het duel op de derde plaats die aan het eind van het seizoen zo goed als zeker recht geeft op een plaats in de play-offwedstrijden om promotie. Harlingen had alle belang bij drie punten om de positie in de middenmoot te versterken.

Na negentig minuten kwamen beide ploegen tot een puntendeling in een duel met twee gezichten. De eerste helft kende aan Harlinger zijde geen hoogtepunten en werd gekenmerkt door veel balverlies. De thuisploeg kreeg de beste kansen om de score te openen, maar sprong hier zo slordig mee om, dat er tot de rust niet gescoord werd. Harlingen mocht daar niet over klagen en de thuisploeg kon zichzelf verwijten dat het niet al met 2-0 voor stond.

Na rust veranderde het spelbeeld en begon Harlingen wat agressiever. Zeven minuten na rust was daar een prima opgezette aanval van Harlingen en had Frank Claasz Coockson de pech dat hij op de doelman stuitte en de rebound over het doel kopte. De gasten werden wat sterker, maar toch was het Harkema dat een kwartier voor tijd op voorsprong kwam. Een lichte overtreding leverde de thuisploeg een vrije trap op en deze werd hard en straks langs de Harlinger muur en keeper geschoten en dus was het 1-0. De ouwe seunen lieten zich echter niet kennen en een minuut later was het Robbin Regtop die Frank Claasz Coockson vrij zag staan bij de tweede paal en die kon ongehinderd de verdiende 1-1 binnen schieten.

Tot het laatste fluitsignaal bleef de spanning hoog, maar na negentig minuten was er geen winnaar. Op basis van de tweede helft had er voor Harlingen meer in gezeten, maar gezien de gehele wedstrijd konden beide ploegen leven met een punt. Komend weekend is Harlingen vrij. Het eerstvolgende duel is op zondag zes april. Dan speelt vv Harlingen thuis tegen Lemmer.