Harlingen en Gorredijk spelen gelijk

HARLINGEN- Ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen speelde Harlingen afgelopen zondag een oefenwedstrijd tegen vierdeklasser Gorredijk. De ploegen hielden elkaar in evenwicht. Het duel eindigde in 2-2.

Gorredijk miste een aantal spelers en trad aan met een jonge ploeg. Ook bij Harlingen
kregen ten opzichte van vorig seizoen een aantal nieuwe, jonge spelers de kans om zich te laten zien. Zo stonden onder anderen Jan Douwe Hibma, Loya Shandy en Kees Knier in de basis en Knier wist met een prachtige trap ook het net te vinden, maar het waren de gasten die na iets meer dan een kwartier op voorsprong kwamen.

Een bal werd vanaf links voorgezet en kon vanaf de rand van het strafschopgebied simpel door een vrij staande speler worden binnen geschoten. Niet veel later bracht Ralf van Hurck met een schitterend genomen vrije trap de stand weer op gelijke hoogte. Na een half uur kwam Gorredijk andermaal op voorsprong, nadat een speler randje buitenspel door mocht. Vervolgens omspeelde hij de uitgekomen doelman Hessel Zuiderhof en kon simpel 1-2 aantekenen.

Kees Knier kreeg nog voor rust de grootste kans op de gelijkmaker, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Na rust kwam Harlingen toch weer op gelijke hoogte, nadat Ralf van Hurck de bal op maat voorzette op Kees Knier, die de bal ditmaal wel tegen de touwen knalde. Een mooie opsteker dus afgelopen zondag in een duel met mooie doelpunten, maar ook slordigheden, waardoor Gorredijk tot tweemaal toe vrij simpel kon scoren. De leermomenten er uitpikken en daarmee verder bouwen. Het seizoen moet tenslotte nog beginnen. Komend weekend is er een toernooi in Harkema en ook daar zal Harlingen van de partij zijn.