Voetbal

Harlingen 1 ontvangt FFS 1

Door Jeroen Pietersma
Aanstaande zondagmiddag speelt fc Harlingen 1 de eerste thuiswedstrijd van dit nieuwe kalenderjaar en de tegenstander is FFS. De ploeg uit Vegelingsoord begint zondag aan hun eerste competitiewedstrijd sinds de winterstop want het thuis duel van afgelopen zondag tegen Drachten werd afgelast.

Vorig seizoen wist fc Harlingen thuis met 4-1 te winnen en het uitduel van dit seizoen eindigde doelpuntrijk. Nadat de Harlingers met 4-2 achter stonden wisten ze er uiteindelijk nog een gelijkspel van te maken (4-4). Fc Harlingen hervatte vorige week de competitie in de derby in en tegen Franeker. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel en gezien het duel was de 2-2 een prima eindstand.
Als we naar de ranglijst gaan kijken, 14 gespeeld en 17 punten, zou het voor fc Harlingen wel eens welkom zijn om de volle winst te gaan pakken om de ploegen die daar onder staan wat achter zich te houden. Maar FFS zal toch ook wel de punten moeten gaan pakken want zij staan op de een-na-laatste plaats met 13 gespeeld en 11 punten.
Het duel van komende zondag begint om 14.00 uur en wordt geleid door de heer Atze Achttien.
De prognose van de eerste thuiswedstrijd van na de winterstop wordt gedaan door Rienk Wijbenga. Rienk is 48 jaar en op een paar maandjes na zijn hele leven al woonachtig in Harlingen. Vanaf zijn zesde jaar heeft Rienk altijd gevoetbald bij VV Harlingen en speelde in de jeugd altijd op het middenveld. In de senioren is hij een aantal jaren actief geweest als betrouwbare voorstopper van VV Harlingen 2. Helaas op zijn 24ste moest hij noodgedwongen stoppen door een blessure. Na een korte trainerscarrière bij Zeerobben is hij nu de laatste twee jaar weer te vinden bij fc Harlingen. Hij is begonnen als trainer van de D2 maar hij traint nu met veel plezier de C2 van de club. Verder is hij ook als trainer betrokken bij de voetbalacademie. Zijn actieve voetbalcarrière heeft hij sinds de invoering van 7x7 45+ voetbal nieuw leven ingeblazen en na een paar toernooitjes is zelfs de ambitie om te gaan trainen weer teruggekeerd.
Hieronder de prognose van Rienk voor aanstaande zondag: “Voor fc Harlingen verwacht ik thuis tegen FFS toch de volle winst en ik heb alle directe concurrenten om fc Harlingen heen op verlies gezet. Kunnen we misschien eindelijk een beetje loskomen van de onderkant en voorzichtig omhoog gaan kijken op de ranglijst.”

Drachten-St Annaparochie 2
Oerterp-Zwaagwesteinde 1
Trynwalden-Friesland 1
Akkrum-Udiros 2
Franeker-Nicator 1
Leovardia-Geel Wit 1
Harlingen-FFS 1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda