Sport

Gup examens Tang Soo Do School Jip Kye Sohn

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op zaterdagmiddag 7 maart waren er bij Tang Soo Do School Jip Kye Sohn weer gup examens. Het examen werd gehouden in Het Noorderlicht. Voor de beginnende jeugd begon het examen om 13.00 uur. De jeugd werd aangemoedigd door hun ouders, opa en oma en vele anderen.

Na de groetceremonie werd het examenpanel voorgesteld. Je kon zien dat je jeugd gespannen was. Er werd begonnen met de warming-up. Hierna werden de verschillende Tang Soo Do examenonderdelen gedaan, zoals basis hand- en traptechnieken. Hierna moesten ze loopvormen doen. Toen kwam het mooiste onderdeel van het examen, breken. Ze moesten met hun hand en voet een plankje breken. Iedereen brak deze plankjes met veel overtuiging, die deskundig werd vastgehouden door Edwin Muurling.

Na een kort beraad van het examenpanel was de uitslag unaniem: iedereen was geslaagd. Twee hadden na een vorig examen zo’n grote vooruitgang gemaakt, dat deze hiervoor een award kregen. Dit was Frederique La Fleur Van Dalen, en Linda Agema. Voor Frederique een mooi cadeau omdat zij zondag jarig was. Na de jeugd kwamen de gevorderde jeugd en volwassenen. Ook zij hadden veel publiek meegenomen.
Deze groep moest ook de verplichte onderdelen van Tang Soo Do laten zien, zoals de basis hand- en traptechnieken, maar ook combinaties. De loopvormen ging bij deze groep ook geweldig goed. Iedereen was geconcentreerd en lieten souplesse en kracht zien.

Bij het breken werden door deze groep, zowel als bij de gevorderde jeugd als bij de volwassen geweldige verschillende hand- en traptechnieken gemaakt om de plankjes te breken. Het examenpanel was hier ook unaniem van mening dat er twee in aanmerkingen kwamen voor een award, voor hun vooruitgang: namelijk Sanne Kroese en Reen Zandstra. Tang Soo Do School Jip Kye Sohn geeft op verschillende dagen les. Mocht er interesse zijn kijk dan op onze website of geef je op via www.tangsoodojks.nl

In de eerste groep zijn geslaagd
Voor de 9e Gup(witte band met een zwarte streep):
Hugo Bontes
Jacob van der Pol
Mirthe van der Velde
Jeffy Broersma
Voor de 8e Gup (oranje band)
Roan Beers
Marilene La Fleur van Dalen
Frederique La Fleur van Dalen
Linda Agema
Zoey Wolberts
Rune van Dijk
Bij de gevorderde groep zijn geslaagd:
Voor de 7e gup( Oranje band met een witte streep)
Ivar van Dijk
Wail Ibn El Kadi
Voor de 6e gup(groene band)
Aniek Zandstra
Reen Zandstra
Sanne Kroese
Hieke Bijlsma van Stormbroek
Joas van Dijk
Voor de 5e gup (groene band met witte streep)
Roan van Stormbroek
Voor de 4e Gup( bruine band)
Marylou Feenstra.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda