Voetbal

Geweldige sfeer bij EK 2017

Door Jeroen Pietersma
Het was nog even spannend of de meiden van Zeerobben aanwezig zouden zijn bij de openingswedstrijd van het vrouwen EK 2017: Nederland-Noorwegen. Toen zaterdagochtend de KNVB aangaf dat het veilig was konden de voorbereidingen doorgaan.

De lunchpakketten werden klaar gemaakt en met het fruit van Smeding Groente en Fruit werd er voor gezorgd dat de lunchpakketten het predicaat gezond kregen. De Zeerobben vlaggen werden bij materiaalmeester Thijs opgehaald zodat iedereen kon zien dat Zeerobben aanwezig was in het stadion De Galgenwaard, stijf uitverkocht met 24.000 toeschouwers inclusief het Koninklijk Huis. Klokslag 14.00 uur was iedereen aanwezig en vele ouders waren present om de bus en hun kinderen uit te zwaaien. Om 14.25 uur vertrok de bus met 45 personen. Meesterteller Gerald was er van overtuigd dat er 45 personen weg gingen. Uit een hertelling bij Wieringermeer bleek dat het er 2 minder waren. Hilariteit volop. In de bus was een echte EK sfeer met veel oranje en mooie Nederlandse vlaggetjes op de wangen. De reis verliep voorspoedig en om 16.30 uur parkeerde Peter van Waddentours de bus op een VIP parkeerplaats slechts op 100 meter van het stadion. De sfeer was fantastisch in en rondom stadion. Allemaal gezelligheid en vrolijke mensen. Snel kon plaats worden genomen op prima plaatsen vlakbij het veld. 

De Zeerobbenvlag werd opgehangen en daarna begon de openingsceremonie. Na het volkslied, meegezongen door alle toeschouwers, om kippenvel van te krijgen, begon Nederland zeer sterk. Al na een halve minuut kreeg Nederland een grote kans. De Noorse keeper Ingrid Hjelmseth bracht echter redding op een inzet van Lieke Martens. Na een kwartier spelen stond Hjelmseth opnieuw in de weg van Martens. Vivianne Miedema wist vanuit kansrijke positie ook niet te scoren. De Noorse vrouwen kregen enkele mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren. Wat was het een feest, zondagavond in de Utrechtse Galgenwaard.
In tweede helft kwam Lieke Martens vanaf de zijkant dreigend naar binnen, maar schoot in de handen van de keepster. Daarna regende het kansen en raasden de dames als een tornado over het lam geslagen Noorse team. Vivianne Miedema, Van de Sanden en Martens zagen hun inzet of naast gaan of geblokt en leek het wel alsof de bal er gewoon niet in mocht. Ruim twintig minuten voor tijd kwam dan toch de bevrijding voor de dames. Lieke Martens zette haar actie in aan de zijkant van het 16-meter, had het overzicht en gaf de bal goed voor, en zag Shanice van de Sanden als duiveltje uit een doosje met een lage kopbal de Noorse keepster verrassen. Het stadion ontplofte en de wave werd voor de achtste keer ingezet. De Noren konden geen vuist meer maken en de eerste overwinning kon worden gevierd en het feest kon beginnen.

Helaas moesten de Zeerobben-vrouwen we nog twee uur rijden anders hadden ze zich natuurlijk in het feestgeruis gestort. De bus werd weer snel gevonden en Peter bracht de groep in een mooie rit door de polder weer thuis, op de Robbenplaat. Diverse mensen stonden de dames weer op te wachten en dat voelt altijd weer als een warm welkom en waardering voor de organisatie.
De meidencommissie ziet terug op een super geslaagd bezoek aan deze EK wedstrijd. Dank aan Peter (Waddentours) en Smeding (groente en fruit) en allen die betrokken waren bij de organisatie.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda