Sport

Gesloten Harlinger dartkampioenschap 2015

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Ruim dertig jaar geleden ooit begonnen in caf? de Optimist aan de Lanen en na afwezigheid van enkele jaren heeft Caf? den Smeerpaal het Harlinger dartkampioenschap in ere hersteld.

Zelfs de oude wisselbeker was er weer bij en met een deelnemersveld van 32 darters werd zaterdag begonnen aan de singles en het koppel toernooi. Om 14.00 uur gaven de wedstrijdleiders Chris Leunge en Albert Kalkhuis (deze laatste heeft  alweer voor de 27ste keer de wedstrijdleiding in handen) het startschot en werd er in de singles en koppels gedart tot de kwartfinales.

Zoals gebruikelijk gaat dit enige echte Harlinger toernooi over twee dagen dus zondag om 15.00 uur ging men weer los. Dat het niveau hoog was bleek wel dat de scores van sommige spelers niet zouden misstaan bij de WK darts van de BDO in Lakesite. De partijen werden gegooid in de singles winnaar, singles verliezers en koppels. Na veel spannende partijen begon om half 6 de finale van het koppeltoernooi tussen Mark Elgersma en Jos Reitsma tegen Tim Jaarsma en Mark Abma waarin Mark en Jos uiteindelijk als winnaar uit de bus kwamen. In de verliezersronde ging de finale tussen Erik Zijlstra en Hessel Tot, een partij die wel een eeuwigheid leek te duren en all the way ging. Het was Erik die het laatste woord had en de partij won.

In de winnaarsronde waar uiteindelijk de Harlinger kampioen uit kwam werden  de halve finales gespeeld tussen Sven Helvrich tegen Sander Elgersma en Mark Elgersma tegen Tim Jaarsma. Sven was te sterk voor Sander en Mark en te sterk voor Tim, dus de finale was bekend. Sven Helvrich tegen de geboren Harlinger Mark Elgersma. Op zeer hoog niveau waar de tonnen en ton plussen om de oren vlogen werd de stand 4-4 in deze best of 9 en moest de laatste leg uitwijzen wie de beste was. Op het beslissende moment miste Sven en benutte Mark dit buitenkansje en besliste de partij in zijn voordeel.
De prijzen werden uitgereikt door Chris en Albert, en dit waren alle prijswinnaars:

De hoogste finish dit toernooi was voor Ronny Pollema met 130.
De poedelprijs was voor Jan Boersma.
De pechprijs voor Rinky Toering.

Koppeltoernooi
1e - Mark Elgersma en Jos Reitsma
2e - Tim Jaarsma en Mark Abma
3e - Sven Helvrich en Jennifer Boersma

Verliezersronde
1e - Erik Zijlstra
2e - Hessel Tot
3e - Ronny Pollema

Winnaarsronde
1e - Mark Elgersma. Harlinger kampioen 2015
2e - Sven Helvrich
3e - Sander Elgersma

|Doorsturen

Buienradar



Agenda