Voetbal

Geslaagd Best of the Rest (senioren) Toernooi bij fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd er bij fc Harlingen het tweede Best of the Rest (senioren) toernooi gespeeld. Dit toernooi voor de recreanten van het seniorenvoetbal wordt ??n keer per twee jaar georganiseerd. Tien ploegen streden in twee poules om de ?Dani?l Rahakbauw Wisselbokaal?. Deze beker werd voor het eerst uitgereikt en is vernoemd naar de in 2013 plotseling overleden speler van Robur en Zeerobben.

Om 10.30 begonnen onder een stralend zonnetje, de eerste poulewedstrijden. In poule 1, met Stiens 4, ONS 4, fc Harlingen 7, fc Harlingen 4 en Zeerobben 3 waren het laatstgenoemden die er qua niveau een beetje bovenuit staken. Zeerobben 3 en fc Harlingen 4 maakten in het onderlinge pouleduel uit wie er als eerste en tweede zouden eindigen in poule 1. Dat was uiteindelijk Zeerobben 3, dat met een 2-0 zege de volle winst uit de vier poulewedstrijden haalde.

In poule 2, met fc Harlingen 3 en 5, Franeker 3, Frisia 5 en St. Jacob 2 was het wat spannender. Hier eindigden 3 ploegen op 9 punten en gaf het doelsaldo de doorslag. Frisia 5 werd poulewinnaar en St. Jacob ging als tweede door naar de kruisfinales. De eerste kruisfinale tussen Zeerobben 3 en St. Jacob werd gewonnen door Zeerobben en fc Harlingen 4 wist zich ten koste van Frisia 5 te plaatsen voor de finale.

Een mooie affiche in de finale: Zeerobben 3 tegen fc Harlingen 4. Het werd een gelijkwaardige finale waarin fc Harlingen vroeg de leiding nam. Zeerobben kwam echter vlak voor tijd op gelijke hoogte. Een bloedstollende penaltyserie moest bepalen wie er met de hoofdprijs naar huis ging. De eerste zeven strafschoppen gingen er bij beide teams overtuigend in, maar bij de achtste penalty van Zeerobben ging het mis. Omdat de laatste van fc Harlingen er wel in ging was de finale beslist.

Een heerlijk ontspannen toernooi kwam ten einde, maar de even zo belangrijke ‘3e helft’ ging nog een tijdje door. Naast de gebruikelijke trofeetjes werden er ook nog wat extra prijzen uitgedeeld die door Van der Meulen Sneek beschikbaar waren gesteld. En zo kon het gebeuren dat Zeerobben 3 toch nog naar huis ging met een heuse “fc Harlingen-blauwe” voetbaltafel voor in de Robbenplaat.
In 2017 is het Best of the Rest (senioren) toernooi weer terug.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda