Voetbal

Froonacker hoofdjeugdsponsor Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Met ingang van het seizoen 2017-2018 wordt Assurantiebedrijf Froonacker te Franeker de nieuwe hoofdjeugdsponsor van Zeerobben te Harlingen. Club en sponsor bereikten daarover recentelijk een akkoord voor een driejarige verbintenis.

Naast Smeding als hoofdsponsor nu dus een hoofdjeugdsponsor voor Zeerobben van buiten de eigen stad. Dat zou opmerkelijk genoemd mogen worden. Echter niet voor Anne Bergsma, directeur van Froonacker: “Zeerobben is een goed georganiseerde en ambitieuze club met regionale uitstraling, die bovendien haar PR via alle (social) media goed voor elkaar heeft. Dat maakt deze club tot een goede match voor ons verzekeringskantoor dat immers ook verder kijkt dan alleen de lokale markt”. Dat is helder dus, maar waarom dan een voetbalclub en meer specifiek Zeerobben? “Omdat voetbal een laagdrempelige volkssport is en wij dat met onze ondersteuning zo willen houden. Zeerobben is een club met een visie en een missie, waarbij de ambitie om met het eerste elftal zo hoog mogelijk te spelen wordt ondersteunt met een visie op hoe daartoe de jeugdafdeling dient te worden ontwikkeld. Dat zij zoveel aandacht schenken aan jeugdopleiding spreekt ons zeer aan. Zoals verzekeren heel specifiek toekomstgericht is, zo wilde Zeerobben zich met een hoofdjeugdsponsor verzekeren van faciliteiten die een goede jeugdopleiding mogelijk maken. Dat avontuur gaan we graag samen met hen aan”, aldus Bergsma.

Froonacker was reeds twee jaar lid van de Businessclub Zeerobben en heeft zo de vereniging min of meer van binnenuit leren kennen. Dat was een mooie opzet om vervolgens deze stap te zetten naar een intensievere samenwerking. Waaruit gaat die samenwerking dan bestaan?, zo vroegen we Dirk Arends, bestuurslid sponsorzaken bij Zeerobben: “In Smeding Groenten en Fruit hadden en hebben we al jaren een meer dan uitstekende hoofdsponsor die onze visie deelt en ons faciliteert om onze ambities te realiseren. Datzelfde beeld hebben we ook voor ogen met onze jeugdafdeling. We willen investeren in onze jeugdopleiding, onder andere door gediplomeerde jeugdtrainers aan te trekken en vrijwillige jeugdtrainers een goede begeleiding en ondersteuning te bieden, zodat ook zij in staat zijn beter te trainen en beter te scouten. Nu we zowel van onze succesvolle Businessclub specifieke ondersteuning voor de jeugd krijgen als ook met Froonacker in zee gaan, kunnen we dat allemaal beter vorm geven. Zo hebben we voor het komende seizoen al een Hoofd Jeugdopleiding aangesteld in de persoon van Koos Heising. We achten hem in staat ons de volgende stappen te laten zetten en Zeerobben als opleidingsclub aantrekkelijk te maken voor talentvolle spelers uit de regio”.

Jeugd, dat begint bij Zeerobben al bij de Waddenrobkes, de 5-7 jarigen die uitkomen in een onderlinge competitie op het D-veld bij Zeerobben. En het is dat D-veld dat vanwege de sponsoring door Froonacker zal worden omgetoverd tot een heuse “Froonacker Arena”. De ingang van het veld zal worden voorzien van meerpalen zoals die ook bij de ingang van het hoofdveld en het terras staan (met dank aan De Boer & De Groot). Verder komt er rondom het veld een boarding waar Froonacker uiteraard de hoofdtoon zal voeren, maar ook zichtbaarheid wordt gerealiseerd voor de Businessclub die immers ook in sterke mate de jeugdafdeling steunt. “Een mooie combi”, aldus Rint Henstra, voorzitter van de Businessclub. “Op deze manier kunnen we zichtbaar maken dat wij als Businessclub een accent leggen op de jeugdopleiding van Zeerobben. En dat één van onze leden daar nu bovenuit stijgt met het hoofdjeugdsponsorschap vinden we alleen maar mooi en we hopen dat het een stimulans is voor andere bedrijven om zich ook bij dit nuttige zakennetwerk aan te sluiten”.

Naast de aankleding van de Froonacker Arena, zal de sponsoring door Froonacker ook tot uiting komen in diverse andere zaken, zoals tenues voor een of meerdere jeugdteams, coachjassen voor leiders en trainers, vlaggen en andere promotiemiddelen die de club ter beschikking staan.
Het contract met Froonacker start in het seizoen 2017-2018, maar de aftrap is reeds voorzien voor 10 juni tijdens de Familiedag van Zeerobben. De commissie heeft een spectaculaire openingsact voor ogen, maar daarover in een later stadium meer.

Het slotwoord is voor de voorzitter van Zeerobben, Johannes Woudstra: “Geweldig nieuws voor onze club natuurlijk. Maar het maakt ons ook en vooral trots dat een prachtig bedrijf als Froonacker zich wil verbinden aan Zeerobben. Het past wat ons betreft precies in de puzzelstukjes die we dagelijks aan het leggen zijn. Weer een stap voorwaarts in de opbouw van deze mooie familieclub, waar we graag de stelregel hanteren dat sponsoring een middel is om tezamen met onze sponsoren verenigings- en voetbaldoelen te bereiken. Dat we dit als Harlinger vereniging kunnen doen met de steun van een bedrijf uit De Waadhoeke past wat ons betreft helemaal in het beeld dat wij van Froonacker hebben en zij van ons. Open naar de eigen regio en gericht op interregionaal voetballen en zaken doen.”

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda