Sport

Fries Kampioenschap dames turnen Heerenveen

Door Jeroen Pietersma
Zaterdag 16 januari was een belangrijke wedstrijd, Friese kampioenschappen van de 1e en 2e divisie en tegelijk de plaatsing voor de landelijke finales. De wedstrijden vinden plaats tussen de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Er is plaats voor een aantal turnsters per provincie om te mogen turnen op de kwart finale NK, die we dit jaar zelf gaan organiseren in maart in de Waddenhal.

Het brengt altijd meer spanning met zich mee als je je ook moet plaatsen op een wedstrijd van het hoogste niveau. Heel veel uren trainen de turnsters en ze willen dan ook graag dat alles goed gaat en lukt. Alle meisjes op dit niveau trainen zo’n vier keer in de week. Een training duurt gemiddeld drie uur.
Bij alle meiden is het dan ook heel goed gegaan en vier hadden zelfs een podiumplek waarvan twee keer Fries kampioen. Dit waren de deelnemers aan het FK met de bijbehorende resultaten: Emma Petersen categorie 9 jaar 2e divisie, derde van Friesland; Feline Kingma categorie 9 jaar 2e divisie, vijfde van Friesland; Puck Sietsema categorie 9 jaar 2e divisie, zesde van Friesland; Berber Koornstra categorie 13 jaar tweede divisie, Fries kampioen; Senna de With categorie 10 jaar 2e divisie, zevende van Friesland; Esther de Jong categorie 14 jaar 1e divisie, derde van Friesland, Chantal Hietkamp categorie 12 jaar 2e divisie, Fries kampioen.
Het is nog even wachten op de resultaten van alle deelnemers uit de genoemd provincies. Deze worden naast elkaar gezet en een aantal stroomt door. Dit aantal is afhankelijk van het aantal deelnemers dat landelijk gezien meedoet aan de competitie. Het kan dus zijn dat je score niet hoog genoeg is om door te stromen. De KNGU stelt deze deelnemerslijst samen.
Gefeliciteerd allemaal en voor degenen die doorstromen naar de volgende ronde veel succes op de kwart finale NK op 12/13 maart in Harlingen (Waddenhal).

|Doorsturen

Buienradar



Agenda