Voetbal

Finaledag Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag werd de 7e en laatste speelronde bij de Waddenrobkes van Zeerobben gespeeld. Een spannende dag voor iedereen. Bondscoaches, trainers en vrijwilligers waren al vroeg aanwezig om alles klaar te zetten en er een mooie ochtend van te maken.

Het was nog een best een beetje spannend wat het weer zou gaan doen maar het bleef gelukkig bij harde wind. Het bleef verder droog. Traditioneel kwamen alle teams het veld op door een erehaag gevormd door de ouders en overige familieleden. Zichtbaar onder de indruk kwamen de kinderen het veld op.

De wedstrijden konden beginnen en het was nog best wel spannend of Italië de koppositie wist te behouden of dat Nederland toch nog voor een stunt ging zorgen. De uitslagen van ronde 1 en 2 waren als volgt:

Ronde 1
Italië – Zweden: 6-0
Brazilië – Engeland: 1-3
België – Nederland: 1-0

Ronde 2
Engeland – België: 2-2
Nederland – Zweden: 5-0
Italië – Brazilië: 1-0

Toen was het even tijd voor de pauze. Kinderen kregen dit keer op het veld limonade en cupcakes en de coaches en vrijwilligers kregen koffie/thee met een speciaal gemaakte taart. Fotograaf Hans Gillissen maakte ondertussen foto’s tijdens deze toch wel speciale pauze. Toen werd er begonnen aan de laatste wedstrijden van het najaar.

Ronde 3
Zweden – Engeland: 0-5
België – Brazilië: 4-2
Nederland – Italië: 0-1

Na het laatste fluitsignaal werden alle uitslagen verzameld en begon het rekenwerk om de eindstand van deze landencompetitie bekend te maken. Maar er moesten natuurlijk ook nog penalty’s worden genomen door vier kanshebbers op de penaltybokaal. Esmee de Vries wilde graag meewerken en stond deze ochtend op doel. Stefan Bolte, Quinthen de Boer, Collin Schutter en Roan Bijlsma gingen de strijd met elkaar aan om te bepalen wie de penaltybokaal in ontvangst mocht nemen.
Roan viel als eerste af en daarna Stefan af. Nu waren er nog twee kanshebbers over. Wie zou dit jaar kampioen worden? Quinthen schoot en Esmee hield hem tegen. Toen moest Collin en miste ook. Allebei dus nog een keer. Quinthen schoot en Esmee hield hem weer tegen en Collin schoot de bal feilloos in het doel en mag zich de penaltykiller van Zeerobben noemen.

Toen was het tijd om alle vrijwilligers en coaches te bedanken met een klein geschenkje en uitreiken van de penaltybokaal aan Collin Schutter. Daarna werd de einduitslag bekend gemaakt:

Plaats 6: Zweden met Frederick Brouwer, Leon Schuyl, Jort vd Vlught en Yasmina Bellari en coach Elina Brouwer met 3 punten.
Plaats 5: Brazilië met Jort Kingma, Dinan Yildiz, Simone de Bruin en Casper Hanekamp met coach Martin Kingma die vandaag niet aanwezig was en werd vervangen door Maurice de Boer met 23 punten
Plaats 4: Engeland met Fedde vd Wal, Jeffrey Dijkstra, Roald van der Molen, Roan Bijlsma en coach Lammert vd Wal met 36 punten.
Plaats 3: België met Bhody Soolsma, Collin Schutter, Ramiro van Hoolwerff, Jurre Boskma en coach Peter Boskma met 37 punten.
Plaats 2: Nederland met Quinthen de Boer, Samuelle Rizzitiello, Jurre Broersma en coach Erik de Boer met 39 punten.
Kampioen: Italië met Jayden Opdam, Stefan Bolte, Jill Schippers, Vince Tazelaar en coach Greetje Opdam met 53 punten.

De prijzen werden uitgereikt in de kantine en daar werd het najaarsseizoen afgesloten patat en limonade.

Aan een prachtige landencompetitie is een einde gekomen. Nu is het even rust maar niet voor lang. Tot 26 november zijn er geen trainingen en wedstrijden. Op donderdag 26 november aanstaande om 17.00 uur gaat in de Waddenhal de wintersompetitie van start. Een nieuwe competitie met compleet nieuwe teams. Kinderen die kennis willen maken met voetballen mogen aanschuiven. Opgave kan nog tot 20 november bij Elina Postmus via postmus7@hotmail.com of 06-52086558.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda