Voetbal

Finaledag onderlinge wintercompetitie fc Harlingen succesvol

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zaterdag 28 februari was het voor de jeugdspelers van de MP tot en met de D-pupillen een zeer spannende dag, want dit was de finaledag van de onderlinge wintercompetitie van de fc Harlingen. Deze onderlinge wintercompetitie werd over vijf rondes gespeeld: drie rondes zaalvoetbal in de Waddenhal en de laatste twee rondes waren 4 tegen 4 toernooitjes op de eigen kunstgrasvelden van de fc Harlingen.

Dat deze opzet zeer aanslaat, blijkt wel uit het feit dat er meer dan 140 deelnemers waren per speelronde. De jeugdspelers krijgen de kans tijdens de lange winterstop toch op vijf zaterdagen even lekker een balletje te trappen. In de onderlinge wintercompetitie spelen de kinderen naast de dagzege ook nog voor het individuele klassement. Er zijn daarom elke ronde andere teamsamenstellingen en de spelers krijgen de behaalde dagpunten mee in het klassement.

Wintercompetitie-organisator Jan Helvrich maakt het zichzelf hier trouwens niet erg gemakkelijk mee, want  naast de punten voor meer dan 140 spelers bijhouden, moeten er ook voor elke speelronde weer opnieuw teams worden samengesteld en ook dit zorgt af en toe voor de nodige hoofdbrekens. Want  er moet steeds voor gezorgd worden dat  de spelers met hetzelfde punten aantal niet bij elkaar komen te zitten, maar ook dat de ploegen uit spelers van alle teams bestaan die  in deze leeftijdscategorie uitkomen en ook dat het onderlinge krachtsverschil niet al te groot is en er gelijkwaardige ploegen zijn per speelronde. En als dat allemaal geregeld is, moet er nog een speelschema worden gemaakt maar dat is het meeste werk niet voor iemand die al vaker met dit bijltje heeft gehakt.

Dagpunten
Age Tichelaar en zijn assistent Henk Knier hadden inmiddels de velden al geprepareerd en rond half één stroomden de eerste spelers en speelsters al binnen. Nadat de indeling voor deze dag bekend was gemaakt konden de wedstrijden beginnen. Er werd op vier velden tegelijk gespeeld met afwisselend een ronde voor de F-, E-, de MP- en de D-pupillen zodat er voor de teams na elke speelronde ook even een adempauze was. Omdat er naast de vele deelnemers ook een zeer groot aantal ouders, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s naar het knusse sportveld aan de Vierkantsdijk waren gekomen, was het ook een drukke maar zeer gezellige middag in de kantine en rondom de velden.
Bij de MP-pupillen waren er voor de aanvang nog diverse kandidaten voor de eindzege en de jongste leden van fc Harlingen gingen er dan ook fanatiek tegenaan. Maar er kan er maar één team met de dagzege vandoor gaan en dat was deze dag het MP 1-team en hierdoor konden de spelers van dit team de meeste dagpunten op hun eigen puntentotaal bijschrijven. Het MP 2-team werd tweede, gevolgd door MP 4.

Ook bij de F-pupillen was het zeer spannend aan de top van de ranglijst want er was nog een groot aantal kandidaten voor de ereplaatsen en ook zij streden deze dag voor wat ze waard waren . Want hoe meer punten hoe groter de kans op de eindzege. Er werd bij de F-pupillen in twee poules gespeeld en de poulewinnaars streden om de dagzege en de nummers 2 van elke poule speelden om de 3e en 4e plaats. In poule FA  werd het team van FA 2 1e met het FA 1 team op de 2e plaats, FA 4 werd 3e en FA 3 was 4e  in deze poule. Ook in poule FB was het zeer spannend en hier was de 1e plaats voor FB 4, FB 2 werd 2e, FB 3 werd 3e en FB 1 4e. De finale ging hier dus tussen FA 2 en FB 4 en deze werd door FB 4 met 0-2 gewonnen. Eindstand F pupillen 1e FB 4, 2e FA 2, 3e FA 1, 4e FB 2, 5e FA 4, 6e FB 3, 7e FA 3 en 8e werd het team van FB 1.

Man en macht
Bij de E pupillen werd er ook in twee poules gespeeld en ook hier werd verbeten om de dagzege gestreden want hoe hoger je eindigde hoe groter je kans op een hoge klassering. In de poule EA was de dagzege voor het team van EA 3,  EA 1 werd hier 2e en als 3e eindigde EA 4 en  EA 1 werd 4e in deze poule. Winnaar van de B poule werd  EB 4 met  EB 3 op de 2e plaats , 3e werd  EB 1 en de plaats was voor EB 2. De finale ging dus tegen  EA 3 en  EB 4 en deze was zeer spannend en werd vlak voor tijd beslist toen EA 3 de winnende treffer scoorde. De eindstand bij de E pupillen was 1e EA 3, 2e  EB 4, 3e EB 1, 4e EA 3, 5e EA 4, 6e EB 1, 7e EB 2 en 8e werd EA 2.

Ook bij de D-pupillen was het ongekend spannend wie er met de eindzege vandaar zou gaan en een goed dagresultaat kon dus behoorlijk helpen voor de kans op eremetaal. Het team van D1 deed de beste zaken van de dag , want de spelers uit dit team mochten de meeste punten bij hun totaalscore optellen. Het team D2 werd hier tweede en de mannen van D4 werden 3e en het D3 team eindigde als 4e.

Na het laatste fluitsignaal werd er met man en macht opgeruimd en waren de rekenmeesters Ingrid Hoekstra en Jan Helvrich druk bezig met de cijfertjes om de dagpunten bij te schrijven en het totale puntenaantal van iedere speler/speelster uit te rekenen. En nadat de punten waren geteld was het woord aan voorzitter Willem Jan Kimp en jeugdvoorzitter Wessel Regtop om de prijzen uit te reiken. Maar voordat zij hiermee begonnen werden eerst de twee vaste scheidsrechters van alle speelrondes Age Tichelaar en Peter Nieboer bedankt voor hun inzet en werd Jan Helvrich bedankt voor het vele werk dat hij heeft verricht.
Bij de MP was de eerste prijs voor  Wesley Scholtheis , tweede werd  Luuk Postma en de derde prijs was voor Jesse Smit. Winnaar bij de F-pupillen werd Dilaan Auraha , tweede werd Twan Metz en als derde eindigde Michel Vaarkamp. De E-pupillen kenden een winnares en als eerste eindigde hier Gwen Metz , tweede werd Beau Kimp en de derde plaats was voor Mees Nagel. Bij de D-pupillen ging Max Zijlstra er met de eindzege vandoor, gevolgd door Ricardo Wijbenga als en Youri Bouma eindigde als 3e.
Niet alleen de prijswinnaars kregen een heel mooie medaille, want voor alle deelnemers was er een mooie herinneringsmedaille. Het werd zeer door de deelnemers en ouders op prijs gesteld dat dit door medewerking van het hoofdbestuur mogelijk was gemaakt; dat de kinderen  gratis aan alle rondes mochten deelnemen en ook nog een schitterende medaille kregen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda