Voetbal

Finale Waddenrobkes Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Eindelijk was het dan zover. Afgelopen zaterdag vond alweer de laatste speelronde plaats bij de Waddenrobkes van Zeerobben. In september werd er een start gemaakt met deze najaarscompetitie. Met acht teams werd er weer een spannende competitie afgewerkt.

Veel ouders en overige familieleden waren traditiegetrouw aanwezig om de kinderen aan te moedigen en te steunen. Klokslag 9.00 uur werd er een erehaag door de aanwezigen op het veld gemaakt en mochten de kinderen met de vlaggen van de landen het stadion betreden. Ook dit keer werden er weer drie speelrondes afgewerkt. Na afloop van de wedstrijdjes werd rond de klok van 10.00 uur de laatste ronde van penalty-bokaal afgewerkt en kon iedereen richting de kantine gaan waar de prijsuitreiking door Elina Brouwer en Wietse de Wit plaats vond. 

Voor alle kinderen was er natuurlijk een prachtige medaille die de hele dag gedragen werd en natuurlijk drinken met patat.

De einduitslag was als volgt:
1. België met Tycho Mars, Bhody Soolsma en Wiard Sibma
2. Nederland met Stijn Sijbesma, Quinthen de Boer en Quin Amels
3. Denemarken met Ferron Zuiderhof, Jort Faase, Jeroen Westra en Nick Terluin
4. Australië met Frederick Brouwer, Alysha v.d. Krol, Jari de Wit en Jaylin Gaasbeek
5. Brazilië met Mitchel Volbeda, Maurice Bakker en Yisak Getenet
6. Argentinië met Toine Siccama, Kylano Dijkstra, Dani Mateu v.d. Schoot en Remi van Lier
7. Engeland met Jort v.d. Vlugt, Tycho Wienbelt, Jeffrey Dijkstra en Yorick Breidenbach
8. Duitsland met Stijn de Wit, Maxim v.d. Bosch, Hessel v.d. Schoot en Thomas Scheffer

De competitie voor de Waddenrobkes verplaatst zich nu richting de Waddenhal. Afgelopen donderdag was een eerste kennismaking met de zaal voor velen en donderdag aanstaande gaat de wintercompetitie dan echt los. Er wordt gespeeld op 1, 8, 15 en 22 december en in 2017 op 12, 19 en 26 januari. De competitie is elke donderdag van 17.00 tot 18.00 uur en ook hier geldt dat kinderen die belangstelling hebben moeiteloos kunnen instromen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda