Voetbal

Finale Waddenrobkes Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag werd alweer de laatste speelronde van de landencompetitie voor de Waddenrobkes gehouden. Op het Oostersportpark was het al vroeg gezellig druk want op de finaledag bij de Waddenrobkes komen altijd veel mensen af. Dat was deze keer niet anders. Zo rond half elf kon co?rdinator Elina Brouwer de prijzen uitreiken aan de kinderen. Nederland werd kampioen van deze landencompetitie maar natuurlijk was er voor iedereen een medaille want deze ochtend waren er alleen maar winnaars.

Maar eerst moesten er nog drie rondes gevoetbald worden om uiteindelijk de eindstand te kunnen bepalen. Het werd nog erg spannend en alle kinderen haalden nog een keer alles uit de kast om de laatste punten binnen te slepen. Dit alles onder de belangstelling van veel ouders en natuurlijk de opa’s en de oma’s want ook zij hebben de weg naar het stadion van de Waddenrobkes gevonden. Ook moesten er nog penalty’s genomen worden om tot een winnaar te komen voor de penalty-bokaal. Met nog drie kanshebbers was het ook daar razend spannend. 

Coördinator bij de Waddenrobkes, Elina Brouwer, kon dan ook niet anders dan tevreden zijn toen zij na afloop van de wedstrijden de medailles kon uitreiken aan de verschillende teams.

De einduitslag:
Op de achtste plaats: Italië
OP de zevende plaats: Duitsland
OP de zesde plaats: Argentinië
Op de vijfde plaats: Denemarken
Op de vierde plaats: Portugal
Op de derde plaats: Brazilië
OP de tweede plaats: Australië
OP de eerste plaats: NEDERLAND

Einduitslag Penaltybokaal
Ook moest er nog een beslissing vallen bij de penaltybokaal. Er waren nog drie kanshebbers. Vince Tazelaar, Stefan Bolte en Jort Faasse hadden elk dertien penalty’s gemaakt dit voorjaar. Zij moesten onderling uitmaken wie de winnaar van dit voorjaar zou worden en mag meedoen aan de strijd om de Tinus Booy Penaltybokaal op de familiedag. Uiteindelijk wist Jort Faasse zijn zenuwen het best in bedwang te houden en won dus de bokaal.

Ook werd er afscheid genomen van negentien Waddenrobkes en vier leiders. Zij hebben een prachtige tijd gehad bij de Waddenrobkes maar voor hun zit het erop. Zij stromen door naar de F-pupillen. En dat er een goede basis gelegd wordt bij de Waddenrobkes is jaarlijks terug te zien in de resultaten bij de F-pupillen. Dit seizoen maar weer liefst zes kampioenen bij de F-pupillen. Dan kun je niet meer spreken van toeval maar dan weet je als club dat je op de goede weg bent. Op weg om kinderen met elkaar veel plezier te laten beleven aan het voetballen en daarnaast ze op jonge leeftijd al veel leren op gebied van techniek etcetera. En over de continuïteit hoeft de club zich niet druk te maken. Mede dankzij het kleutervoetbal zijn voor komend seizoen de eerste aanmeldingen alweer binnen.
De trainingen gaan voorlopig nog even door. De familiedagen staan ook nog op de agenda maar daarna is het ook voor de Waddenrobkes lekker vakantie.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda