Fc Harlingen wint weer eens

HARKEMA - Natuurlijk begon Harlingen weer niet helemaal compleet aan de wedstrijd. Kevin Jaarsma moest op de bank; hij had niet getraind en regel is regel. Hij werd vervangen door Justin Attema en dat is zeker een spits met het nodige talent. Sjouke Bootsma was geblesseerd en werd vervangen door Robbin Regtop en dat hij weer speelt is een goede zaak. Jorik Erents is nog op vakantie en dat zonder opa Johan, maar die was ur oek niet.

Er gebeurde weinig in de eerste tien minuten. Ja je zag wel dat fc Harlingen de aanvallende ploeg was. En in die tiende minuut struikelde Justin Attema over de keeper en scheids Wiecher Stoetman gaf wel wat gemakkelijk een strafschop. Ralf van Hurck docht, ‘je mutte een gegeven peerd niet in e bek sien’ en schoot de bal onberispelijk in; 0-1.
Harlingen bleef aanvallen en kreeg twee corners die goed werden genomen door Lee-Roy Purvis. De eerste werd net naast gekopt door Stefan Adema en de tweede werd in de handen gekopt van de keeper door Robbin Regtop. Zo nu en dan had Harkema Opeinde een uitval. Maar eerst voorkwam keeper Hessel Zuiderhof, die meedeed in plaats van Lolke Visser, een doelpunt. Vervolgens kwamen drie man van Harkema op een verdediger af maar die kans hielpen ze zelf om zeep.
Na 35 minuten een mooie lange vrije trap van Stefan Adema. Die werd goed ingekopt maar weer in de handen van de keeper. Vlak voor de rust joeg Robbin Regtop een mooie kans net over. En ook leek Harkema door te breken maar vreemd genoeg floot de scheids af voor een vrije trap voor Harkema. Hij gaf dus geen voordeel, terwijl de man alleen op de keeper leek af te komen. Door niet al te best uitverdedigen gaf Harlingen die kansjes weg en dat was wat onnodig.

In de tweede helft kwam Matheusz Ijpe er in voor Andre Sopacua. Harlingen bleef gewoon de betere ploeg en aan het spel van Harkema Opeinde te zien staan zij wel terecht onderaan. De hard werkende Niels Outhuyse begon met een fraaie omhaal. Die werd gered door de keeper maar de bal kwam nog bij Justin Attema en die had moeten scoren maar de bal ging net naast. Een beetje laat kwam Kevin Jaarsma er in voor de goed spelende Justin Attema, hij mut nog even wenne maar dat komt wel goed.
Stefan Adema stond keurig te verdedigen en Ralf van Hurck deelde leuke pasjes uit en het was mooi weer. Niels Outhuyse had zijn werk gedaan en werd gewisseld voor Arjan Outhuyse, ook een talentje. Na een mooie actie van Kevin Jaarsma kwam de bal scherp voor maar helaas was niemand meegelopen. Lee-Roy Purvis kreeg nog een kansje maar die joeg hij net over het doel van Harkema. Harkema kreeg bijna geen kansen meer en waren ze ur een keer deur dan ston daar topgrensrechter Johan OSI die terecht vlagde voor buutenspel of se. Het was gewoon wachten op nog een treffer voor fc Harlingen, maar even zo goed kun je dan ook nog een treffer tegen kregen in de laatste minuten. Ongeveer vijf minuten voor tijd zette Kevin Jaarsma een aanval op met Jorge Pirez. Die gaf de bal op het juiste moment voor en Kevin nam het leer in één keer op z’n slof en de bal kletste in de touwen: 0-2 en dat was een volkomen terechte stand. Natuurlijk kreeg Harlingen meer kansjes maar het bleef 0-2 en dat was een mooie en terechte winst. Want zelfs als nummer vijf was je nog niet echt veilig omdat de laatste en voorlaatste ploegen degraderen. Maar de derde en vierde van onderen moeten nog beslissingswedstrijden spelen. Volgende week wordt de verbouwde Vierkantsdijk officieel geopend. Fc Harlingen speelt dan tegen Nicator, en dat betekent een feestje met Op Sien Plaats. Allemaal komen dus.