Fc Harlingen weer onderuit tegen DTD

HARLINGEN - Het regende en de wind woei flink over ?t Vierkantsdijk, eigenlijk was het geen weer om te voetballen. Je konnen beter met een beker suukelademelk voor de open haard zitte in je joggingbroek. Maar helaas, er werd gewoon gevoetbald en zoals gewoonlijk had fc Harlingen weer de nodige pech.

Jorge Pirez verzwikte in de warming-up zijn enkel en deed niet mee, Sjouke Bootsma was weer thuis van zijn skivakantie had dus niet getraind en moest in het tweede spelen. Ja dat is een regel en daar moet je je aan houden maar of het verstandig is, dat is vers twee. Want achterin, en zeker de buitenkanten, liep het niet echt soepeltjes. Er werd in de beginfase erg rommelig gespeeld en dat telde voor beide kanten.

Na 5 minuten probeerde Ralf van Hurck het met een afstandsschot en die vloog maar net over. Langzaam aan werd DTD toch beter en je kon zien dat ze toch over alle linies wat gemakkelijker voetbalden. Na 15 minuten werd een bal niet goed weggewerkt, kwam bij een tegenstander en de voorzet die volgde werd door de volledig vrijstaande Lieuwe de Boer in het net gedeponeerd 0-1.

Harlingen bleef met inzet spelen, dat wel, maar het spel bleef rommelig. Stefan Adema speelde wel goed en hij probeerde het met een afstandsschot van zo’n 30 meter en met het windje mee. De keeper liet de bal los maar helaas was niemand van Harlingen mee gelopen om daar van te profiteren. Na een knappe actie schoot Kevin Jaarsma op doel maar keeper Maikel Hottinga stond, zoals later wel vaker zou blijken, op de juiste plek. Harlingen kon ook voorin niet echt een vuist maken en het duurde soms ook wat te lang.

De twee corners die fc Harlingen kreeg leverden ook niets op, zeker de korte corner niet want die werden in het verleden ook al niet al te best genomen. In de 27e minuut een gevaarlijk steekpasje van DTD maar Bram Wijbenga voor kwam, met een goeie sliding, een bijna zeker doelpunt. En dan is het ook jammer dat de opbouw even later weer niet al te best was, maar met dat euvel kampten wel meer spelers. In de 35e minuut maakte Lee-Roy Purvis een overtreding toen hij even linksachter speelde.

De vrije trap werd kort genomen op de volledig vrijstaande Thijs de Jong, ik docht nog, het nou niet een mees die vent vrij staan sien, hij verlengde de bal en hoppa hange 0-2. In de 2e helft begon Harlingen met Frank Coockson op de plaats van Matheusz Ijpe, uiteindelijk had trainer de Jong er nog wel een man of zeven kunnen wisselen maar dat mag niet. Het spel werd er niet beter op en ook DTD begon het te zoeken in lange halen en gauw thuus. Toch begon fc Harlingen, na zo’n twintig minuten in de 2e helft, wat meer vat op het spel te krijgen . We kregen zelfs vier corners op rij, een daarvan werd goed ingekopt door Stefan Adema maar helaas stond op de lijn een DTD verdediger.

De volgende corner werd weer goed genomen door Lee-Roy Purvis en de kopbal die volgde van Niels Outhuyse was goed in de hoek, maar daar lag de keeper ook weer, jammer. Natuurlijk pakte DTD de draad weer op en in een scrimmage, voor het Harlinger doel, keutelde de bal gelukkig net naast. Toen echter in de 72e minuut de bal wat gelukkig voor de voeten van Berend Zondervan kwam kon die het leer zomaar binnen tikken en was de stand 0-3. Twee minuten later was de DTD keeper al uit zijn doel en kon Lee-Roy Purvis vanaf links de bal zo binnen schuiven of nog beter even voor geven.

Helaas probeerde hij het zelf en tikte de bal in het zijnet. Niels Outhuyse werd gewisseld en Arjan Outhuyse kwam voor hem in de plaats. De wedstrijd kabbelde nu naar het einde maar in de 82e minuut was men even vergeten dat de levensgevaarlijke Steffan Hansma ook nog mee deed. Hij stond zo vrij als een vogeltje in de lucht en tikte, met 2 vingers in de neus 0-4 binnen. Dat was misschien wel een tikje geflatteerd maar zeer zeker een verdiende overwinning voor DTD. Volgende week speelt fc Harlingen niet en kunnen we even nadenken over hoe het wel moet, en daar hewwe wij ut volste vertrouwen in.